Sergiu Nicolaescu și cinema-ul său

RomaniaFilm continuă seria investițiilor pe termen lung făcute în sălile de cinematograf pe care le are în administrare și face o nouă surpriza cinefililor (de această dată celor din Târgu Jiu). Ei au, începând din 6 decembrie, un cinematograf digital, complet renovat, cu aparatură de proiecție digitală și 3D de ultimă generație.
Astfel, “veteranul” Cinematograf Victoria din Târgu Jiu devine din 6 decembrie 2012 Cinema Sergiu Nicolaescu, în semn de omagiu și admirație pentru unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți regizori din România, Maestrul Sergiu Nicolaescu.
Născut pe 13 aprilie 1930, la Târgu Jiu, Sergiu Florin Nicolaescu este actor, regizor și politician. Din 1954 și până în prezent, Nicolaescu a regizat peste 50 de filme de lung metraj sau seriale și a jucat în zeci de producții. Nu puține au fost filmele în care implicarea sa a fost atât ca actor, cât și ca regizor și scenarist. A debutat în anul 1966 cu filmul Dacii. Dragostea de cinematografie l-a împins să și joace în mare parte din filmele sale.
Redeschiderea, renovarea, digitalizarea și branduirea Cinematografului Victoria în Cinema Sergiu Nicolaescu este o initiativă a R.A.D.E.F. RomaniaFilm cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Jiu.