Se fac comasări la Tineret și Sport, urmează ISJ-ul?

Loading

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului continuă procesul de restructurare început încă de anul trecut şi care a totalizat până acum peste 30 000 de posturi didactice. Din această toamnă se restructurează Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret prin comasarea activităţii la nivel judeţean şi urmează în câteva zile restructurări la nivelul inspectoratelor şcolare şi caselor corpului didactic. Restructurările sunt importante şi vizează până la 25% din personal.

Între Horaţiu Gorun şi Robert Doicaru se va face selecţia sau colaborarea pentru conducerea DJTS
Între Horaţiu Gorun şi Robert Doicaru se va face selecţia sau colaborarea pentru conducerea DJTS

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, pare cel mai hotărât în a face reduceri în sectoarele care le păstoreşte: Învăţământ, Cercetare, Tineret şi Sport.Sectorul de Educaţie a suferit doar în ultimul an o amputare de peste 10 000 de posturi şi acum se va umbla la instituţiile de coordonare din teritoriu, Inspectoratele Şcolare şi Casele Corpului Didactic. În domeniul Sportului şi Tineretului s-a luat decizia de a fuziona Direcţiile Judeţene de Sport şi Direcţiile Judeţene de Tineret. Consecinţa acestei fuziuni este continuarea activităţii în parametrii normali – fără perturbarea a ce s-a făcut până acum. Din totalul de 1.920 de posturi, care se află astăzi în Direcţiile Judeţene de Sport şi Tineret vor rămâne 1.350 de posturi. Astfel, se reduc 570 de posturi, dintre care astăzi sunt ocupate 224 şi 346 sunt vacante. În acelaşi timp, economiile care se realizează prin această fuziune sunt reprezentate şi de faptul că în anumite locuri se plătesc două chirii, o chirie pentru un sediu – Direcţia Judeţeană de Sport şi o altă chirie pentru Direcţia Judeţeană de Tineret.

Fără concedieri la Gorj pe Tineret şi Sport
Începând cu luna septembrie 2010 ne reîntoarcem la o situaţie de acum câţiva ani când aveam o singură Direcţie Judeţeană de Tineret şi Sport. Cel mai probabil, aceasta îşi va avea sediul în actualul sediu al DJT, Hotel Sport. Despre conduceri nu se spune nimic dar, cel mai probabil, la Gorj vom avea un director coordonator în persoana lui Horaţiu Gorun şi un director adjunct care să se ocupe doar cu activitatea sportivă în persoana lui Robert Doicaru. Singura schimbare ar putea apare dacă Horaţiu Gorun alege cariera administrativă, acesta fiind favorit pentru ocuparea funcţiei de secretar general al Prefecturii, tip de funcţie care ar putea să apară din această toamnă după spusele unor parlamentari de Gorj.
Cele două direcţii actuale nu vor face disponibilizări, ambele instituţii funcţionând cu un personal minim. Practic, noua DJTS nu va avea decât 20 de angajaţi care ne plasează sub minimul anunţat la nivel naţional. De asemenea, organigramele prevăd două posturi de director. Cum aceste instituţii au mai funcţionat la Gorj sub aceeaşi umbrelă, cei doi directori spun că nu vor fi probleme de funcţionare, activitatea urmând să se desfăşoare normal.

robert-doicaru
Robert Doicaru

Restructurări la I.S.J. Gorj şi C.C.D. Gorj!?
Aşa cum a anunţat ministrul Daniel Funeriu la ultima conferinţă de presă, urmează restructurarea sectorului de Educaţie la nivelul instituţiilor coordonatoare, direcţii din minister, inspectorate şcolare şi case ale corpului didactic. Se analizează varianta unor reduceri de personal de 25% şi chiar comasarea CCD-urilor cu inspectoratele şcolare. Reducerile care ar trebui să fie operative tot cu 1 septembrie 2010 presupun dispariţia a cel puţin 8 posturi la nivelul I.S.J. Gorj şi încă unul la C.C.D. Gorj. Necunoscuta din acest sector este legată de faptul că de la 1 ianuarie 2011 şcolile ar trebui să treacă administrativ din nou de Ministerul Educaţiei iar în această situaţie nu se mai justifică restructurarea. De asemenea, ca urmare a reducerii numărului de elevi şi cadre didactice, I.S.J. Gorj ar putea rămâne cu un singur post de inspector şcolar general adjunct.