”Scriitori mari și mici” la a treia ediție

Arta scrisului este vraja ce a cuprins, în prag de sărbători, elevii instituțiilor partenere: Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, Școala Gimnazială „Ion Grigoroiu” Lelești și Școala Gimnazială „Voievod Litovoi”, din Târgu-Jiu.

Proiectul județean „Scriitori mari și mici”, aflat la cea de-a treia ediție, sub egida Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu s-a desfășurat astăzi, 19.12.2019. Scopul proiectului este stimularea potențialului creativ al elevilor din clasele gimnaziale și liceale, prin creții cu o tematică sugerată, obiectivele fiind: aplicarea cunoștințelor dobândite în școală la crearea diverselor tipuri de texte (basm, povestire, nuvelă, fabulă etc.) și dezvoltarea gustului estetic, a spiritului critic și autocritic. Grupu ţintă l-a constituit elevii claselor V-XII din instituțiile partenere. 

Întâmpinați cu colinde, elevii implicați în proiect au prezentat și creat texte narative, s-au bucurat de magia sărbătorilor de iarnă, a prieteniei.

 Coordonatorii proiectului, prof. Verdeș Maria-Rocselana de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, Popescu Constantina de la Școala Gimnazială „Voievod Litovoi”, din Târgu-Jiu și colectivul de cadre didactice de la Școala Gimnazială „Ion Grigoroiu” Lelești, condus de către director profesor Schitiu Aura Maria, au desfășurat prima activitate a proiectului, Creație narativă, cu tema Creația.

Proiectul, deja de tradiție, s-a dovedit o împletire a actului de creație cu buna dispoziție a elevilor din cele două segmente de învățământ, cel gimnazial și liceal, o implicare a lor în activitățile extracurriculare din domeniul literaturii. Stimularea potențialului creativ al acestora a adus bucurie în sufletul copiilor, arta scrisului fiind un stimul important în viața tuturor. Cadrele didactice și elevii din ciclul liceal au coordonat elevii în derularea activității prin realizarea unui atelier de creație. Elevii din ciclul gimnazial au dovedit, o dată în plus, implicare și talent, primind aplauze, încurajări, diplome și invitația la colinde și o masă colegială unde s-au legat noi prietenii.