Şcolile plantează copaci la nivel global!

Școala Gimnazială “Gheorghe Tătărăscu” din Tg-Jiu organizează o zi specială pe 21 Septembrie 2012 -Ziua Internațională a ONU pentru Pace. Manifestarea se bucură de recunoaștere pe tot globul.

Elevii de la Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu” vor planta copaci la nivelul acestei săptămâni
Elevii de la Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu” vor planta copaci la nivelul acestei săptămâni

Pe 21 septembrie 2012, Școala Gimnazială “Gheorghe Tătărăscu” din Tg-Jiu va planta copaci alături de alte scoli din întreaga lume. Primii copaci vor fi plantaţi la amiază în Oceania, apoi pe celelalte continente: Asia, Europa și Africa, iar lanţul de copaci va ajunge în cele din urma si în cele doua Americi. Iar toate acestea vor avea loc într-o singura zi!
Acest eveniment a dobândit din cel în ce mai mult succes an de an. De exemplu, anul trecut, peste 5000 de școli din 132 de state de pe glob au plantat 600 000 de copaci în cursul acestei zile. Iar anul acesta evenimentul va avea o amploare și mai mare.
Plantarea de copaci este importantă pentru noi toţi. Mai întâi, pentru că ne aminteşte de natură și de importanța protejării ei. În alt doilea rând, am ales acesta zi a Păcii
Mondiale pentru a marca pacea și continuitatea vieţii.
Cu activitatea noastră de plantare din aceasta zi vom contribui și vom ajuta Organizaţia Naţiunilor Unite să atingă cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului.

”Plant a tree for Peace 2012” – este o campanie organizată de ”Learning about Forests – LEAF si ENO-Environment Online”, o școală globală virtuală pentru creşterea responsabilităţii față de mediu și dezvoltarea sustenabilă. Şcolile din întreaga lume abordează aceleaşi subiecte cu privire la mediul înconjurător și împărtășesc rezultatele activității de învățare în comunităţile din care provin și lumii întregii pe internet.
prof. Adriana Cristina Rădoi