Petre Grigoraş: „Nimeni nu pleacă până în vară, cel puţin…”

Transferurile lui Chiricheş şi Pintilii par să fi fost ultimele “mutări” ale Pandurilor, cel puţin pentru o bună perioadă. Principala ţintă la ora actuală a granzilor din Liga I, mijlocaşul Alexandru Maxim, are toate şansele să bifeze tot sezonul 2012-2013 în tricoul Pandurilor.

Antrenorul Petre Grigoraş pare să ţină cel mai mult acum, la “perla” Pandurilor, Alexandru Maxim.
Antrenorul Petre Grigoraş pare să ţină cel mai mult acum, la “perla” Pandurilor, Alexandru Maxim.

După ce a văzut şi a trăit destule la viaţa lui, Petre Grigoraş nu prea vede cu ochi buni super-mediatizarea din cazul lui Alexadru Maxim. Chiar dacă are mare încredere în mijlocaşul în vârstă de 22 de ani, Grig îndeamnă la cumpătare şi profesionism maxim… din partea lui Maxim: „Eu am vorbit cu el imediat după meciul naţionalei cu Andora, pare conştient de realitate, ştie că are nevoie în viitor de constanţă, trebuie să rămână modest în declaraţii şi cel mai important, să rămână un profesionist. Sut convins că  accidentarea pe care a avut-o acum câţiva ani a fost o lecţie de viaţă pentru el, iar acum are posibilitatea să îşi creeze un nume, un viitor. Sper să devină cineva în viaţă pentru noi noi şi familia lui, sper să conştientizeze că a ajuns un jucător care a pornit de jos în drumul spre performanţă. Cazul lui este exact cum ai scrie o carte şi ai pune un titlu: „Marea speranţă”, restul filelor să le derulăm meci de meci, iar happy-endul să fie unul fericit…”, spune tehnicianul Pandurilor.

Noua ţintă a lui Becali

Evoluţia entuziasmantă a lui Alexandru Maxim în tricoul primei reprezentative a deschis din nou imaginaţia patronului Stelei, Gigi Becali, care este hotărât se demareze negocierile pentru achiziţionarea mijlocaşului de la Pandurii Tg-Jiu. Cum însă, campania de transferuri din Liga I s-a încheiat, Becali spera să aibă o altă oportunitare în pauza competiţională din această iarnă. „Maxim este un jucător care trebuie să fie la Steaua. Dacă o-m putea să-l luăm, bine, dacă nu, alta aste… E fotbalist, eu l-am văzut mai demult. Iar în meciul de marţi seară a confirmat de ce e fotbalist. Jucătorii trebuie să-i ve-zi sub presiune, iar el a debutat sub presiune şi a făcut-o cu tupeu, a dat şi gol. Deci dacă o să putem să-l luăm, deocamdată stadiul discuţiillor sunt zero. Deocamdată transferurile s-au închis, dar o să discutăm la iarnă.”, declară Gigi Becali.

„Maxim are nevoie de Pandurii şi Pandurii are nevoie de Maxim”

Noile planuri ale patronului Stelei, Gigi Becali, ce îl vizează pe Alexandru Maxim, nu îl iau deloc prin surprindere pe antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş. Cum tehnicianul echipei oltene îşi face şi el la rândul său planuri de performanţă la Tg-Jiu, ţine să îi pună pofta în cui lui Becali: „E problema dânsului şi are tot dreptul să încerce, dar deocamdată, aşa cum am discutat si cu cei din conducerea clubului, nimeni nu va pleca până în vară, cel puţin. Iar eu unul sunt convins că se va adeveri. E clar că este interesat domnul Becali, doar Maxim este un jucător valoros şi nu întâmplător Steaua ne-a luat cei mai buni jucători. Dar din punctul meu de vedere, la ora actuală Maxim are nevoie de Pandurii şi Pandurii are nevoie de Maxim.”, susţine Grigoraş.

Condescu: “Păi ce, facem Steaua, Pandurii II?”

Opţiunea exprimată de antrenorul Petre Grigoraş vis-à-vis de cazul lui Alexandru Maxim este susţinută şi de către preşedintele C. A. de la Pandurii Tg-Jiu, Marin Condescu. Boss-ul gorjean spune că păstrarea actualului nucleu al echipei constituie una dintre condiţiile asigurării performanţei în acest sezon pentru Pandurii. “Avem mai mulţi jucători de valoare, nu numai pe Maxim. Noi suntem o echipă mică, noi am încercat să fim în inima oamenilor din Gorj, dar până acum am dat jucători valoroşi echipelor mari. Era o prostie să-i ţinem. De fiecare dată i-am lăsat să plece. Sperăm că de la anul să-i scoatem noi în lume, fără intermediari care joacă în cupele europene. Asta nu înseamnă că dacă Steaua vrea un jucător peste 2-3 ani, nu ne aşezăm la masa negocierilor. Anul acesta nu se pune problema să-l dăm pe Maxim şi i-am transmis asta domnului Becali. Şi aşa avem 5 jucători la Steaua, păi ce facem, Pandurii II? Anul acesta nu vrem să vindem niciun jucător. În momentul în care am negociat cu domnul Grigoraş prelungirea contractului până în 2014, i-a propus că aceşti jucători nu pot plecat. Cei de la Steaua ne pot pune şi 10 milioane de euro pe masă, noi nu suntem în momentul de faţă o echipă care trăieşte din jucătorii vânduţi. Grigoraş mi-a zis că dacă vrem anul acesta să obţinem ceva, trebuie să ne păstrăm jucătorii, ca să vedem care ne este valoarea.”, a declarat Condescu.