Gorjul a deschis anul de învățământ preuniversitar

Loading

Premierul Victor Ponta a deschis anul școlar la CNSH
Premierul Victor Ponta a deschis anul școlar la CNSH

Circa 60.600 de elevi au început şcoala în judeţul Gorj. 114 unităţi de învăţământ au personalitate juridică. Premierul Victor Ponta și ministrul Educației Ecaterina Andronescu au deschis anul școlar la Târgu-Jiu. Anul școlar 2012-2013 va fi în Gorj perioada cu cele mai puține școli fără autorizație sanitară.

La începutul acestei săptămâni elevii s-au reîntors în bănci după vacanța de vară. Peste 60 000 dintre ei vor învăța în unitățile de pe raza județului Gorj, din acest punct de vedere fiind un județ cu populație școlară numeroasă. Acest lucru l-au înțeles și reprezentanții Guvernului care au fost aici, premierul Victor Ponta și ministrul Ecaterina Andronescu. Parlamentarii de Gorj au participat și ei la festivități, senatorul Toni Mihail Greblă la Colegiul Național ”Spiru Haret” și deputatul Vasile Popeangă la Școala Generală Ceauru.

Recunoaștere pentru CNSH

După ce anul trecut Victor Ponta s-a aflat la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” pentru deschiderea anului școlar, anul acesta a ales Colegiul Național ”Spiru Haret”, liceul cu cea mai mare promovabilitate la Bacalaureat. La ceremonia de deschidere a anului şcolar de la CNSH au mai participat primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, inspectorul şcolar general Ion Işfan, rectorul Universităţii Bucureşti, Mihnea Costoiu şi senatorul PSD Toni Mihail Greblă.  Victor Ponta a vorbit la Târgu-Jiu despre sistemul de învăţământ românesc şi despre importanţa pe care şcoala o are în viaţa elevilor. Victor Ponta spunea  “Pentru mine este o mare onoare şi plăcere ca în fiecare an, de altfel, să fiu la Târgu-Jiu, la deschiderea anului şcolar. Cu atât mai mult astăzi sunt onorat de invitaţia pe care mi-aţi adresat-o de a fi prezent la Colegiul Spiru Haret, un colegiu despre care am auzit numai lucruri bune şi care are într-adevăr rezultate excepţionale, nu doar la Bacalaureat şi în tot ceea ce ţine de actul de învăţământ. ”Ministrul Ecaterina Andronescu a vizitat Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu”, cu cele mai bune rezultate la acest ciclu de învățământ, și CNTV.

Premierul Victor Ponta a deschis anul școlar la CNSH
Premierul Victor Ponta a deschis anul școlar la CNSH

Vasile Popeangă la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș”

Deputatul Vasile Popeangă însoțit de primarul Aristică Paicu și de viceprimarul Mădălin Ungureanu au deschis anul școlar la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” din Ceauru. Festivitatea a inclus inclusiv o slujbă religioasă ținută de preotul parohiei. Nu au lipsit reprezentanții Poliției Locale și ai celei Naționale.  Deputatul Vasile Popeangă spunea cu acest prilej:  ”Doresc să urez celor aproximativ  700 de elevi și preșcolari din comuna Bălești, care se vor îndrepta de astăzi  spre sălile de clasă, mult entuziasm, curiozitate și putere de muncă. Ceea ce învățați acum vă va fi de folos în viață, dar va determina, în același timp, și modul în care țara va face față  provocărilor unei lumi aflate într-o continua transformare.
În aceste momente dificile din punct de vedere economic, școala românească are nevoie de creativitate, inovație și inițiativă pentru ca elevii noștri să reușească. Educatorii, învățătorii și profesorii, prin devotamentul lor la clasă, sunt cei care pot asigura crearea unui învățământ de calitate, menit să răspundă  nevoilor elevilor și exigențelor societății în care trăim. Cooperarea cu părinții în urmărirea activității elevilor, deschiderea comunităților locale către problemele școlii, dar și susținerea venită din partea societății civile sunt tot atâtea moduri prin care putem sprijini împreună performanța și modernizarea școlii românești. Din punctul meu de vedere, numai prin  dezvoltarea unui simț al comunității în jurul școlii, în care toți actorii interesați să participe la îndrumarea copiilor noștri, vom avea generații mai educate, cu spirit civic, care prețuiesc cunoașterea si sunt animate de dorința de a învăța.”

Deschidere la ”Magheru”
De o manifestare deosebită de deschidere a anului școlar au avut parte elevii și cadrele didactice de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”. Astfel, cei peste 800 de elevi de la acest liceu i-au avut ca oaspeți pe Alexandru Zaharia-director S.C. Edilitara S:A. , Alexandru Pigui – director în cadrul S.C. Artego, reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției și Centrului Antidrog. 60 de elevi de la acest liceu vor fi selectați în perioada următoare pentru a studia în Marea Britanie.