Scarlat Iriza: „Continuăm împreună”

Loading

 • Modernizăm infrastructura de utilități:

a)    canalizare – de la 62% în prezent, la 90% pâna în 2016; electrificare – de la 83% în prezent, la 100% în 2014.
b)    Program de construire, modernizare și reabilitare de drumuri județene și comunale și creșterea accesibilității locuitorilor din zonele izolate.
c)    Program de reabilitare și întreținere ale dispensarelor.

 • FINALIZĂM CAMERELE AGRICOLE și asigurăm transformarea lor în furnizori de consultanță pentru fermieri și tineri întreprinzători în mediul rural.
 • Sprijinim TRANSFORMAREA EXPLOA­TAȚIILOR MICI ȘI DE SUBZISTENȚĂ ÎN FERME MEDII FAMILIALE. Stimularea formelor asociative.
 • Implementăm un PROGRAM NAȚIONAL PENTRU ÎNFIINȚAREA DE MICRO FABRICI locale de procesare care să deservească producătorii de legume și fructe din zona respectivă.
 • CREDITUL ÎN AGRICULTURĂ Implementăm programul „START ÎN AGRICULTURĂ”: Linii de credit speciale pentru investiții realizate de fermieri; 60% înființare microfermă și 40% capital de lucru în primul an; Garanția: FGCR (max.50%) și garanția FNGCIMM (max.50%).
 • COMPENSĂM MEDICAMENTELE în mod real cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 de RON.
 • Dorim introducerea PROGRAMULUI „MASA CALDĂ” pentru elevii din ciclul primar.
 • Demarăm PROIECTUL CAMPUSURI ȘCOLARE ȘI LICEE ÎN MEDIUL RURAL, care să asigure copiilor de pe o rază de până la 15 Km servicii de educație pâna la nivel liceal, burse, cămin, cantină și/sau transport zilnic (reluarea proiectului microbuzelor școlare), după caz, bază sportivă și locuințe pentru cadrele didactice.
 • Susținem O ȘCOALĂ LA STANDARDE EUROPENE, dotată cu mijloace didactice moderne și microbuze școlare în fiecare comună.
 • INDEXĂM PENSILE CU RATA INFLAȚIEI, conform prevederilor legii și în limitele bugetului.
 • MULTIPLICĂM RESURSELE DE VENIT PENTRU BATRÂNEȚE prin introducerea sistemului facultativ de pensii ocupaționale. Susținem veniturile pentru stimularea pe termen lung a profesiilor cu grad mai mare de uzură.
 • AJUTOR SUPLIMENTAR PENTRU PLATA FACTURII LA ENERGIE

Dragi cetăţeni,

Aşa cum cei mai mulţi dintre dumneavoastră ştiu, sunt Scarlat Iriza, m-am născut şi am crescut în comuna Plopşoru. Vin acum în faţa dumneavoastră pentru a-mi prezenta candidatura la funcţia de deputat pe colegiul numărul 3. În urmă cu patru ani, cea mai mare parte dintre dumneavoastră mi-aţi acordat încrederea şi votul pentru a vă reprezenta în Parlamentul României, însă acest lucru nu a fost posibil din cauza unei legi electorale cu multe imperfecţiuni. Sunt sigur că de data aceasta vom învinge împreună! Uniunea Social Liberală reprezintă în acest moment singura alternativă viabilă pentru salvarea României din situaţia grea în care se află. Crezul şi obiectivul nostru politic este acela de a face dreptate până la capăt.
Ca om născut şi crescut lângă dumneavoastră, cunosc foarte bine problemele tuturor localităţilor din colegiu, fiind convins că toţi avem aceleaşi nemulţumiri, dar şi speranţa că lucrurile se vor schimba în bine. În ultimii ani de guvernare, satul gorjean a fost dat uitării, fiind departe de standardele rurale europene. În multe situaţii lipsesc utilităţile elementare, ţăranii nu dispun de resursele necesare cultivării pământului, tinerii pleacă la oraş, iar populaţia rămasă în mediul rural este îmbătrânită şi fără sprijin. Programele USL au în vedere nu doar dezvoltarea infrastructurii, ci şi bunăstarea oamenilor. Se cuvine să acordăm o mai mare atenţie acestor zone, iar în ceea ce priveşte colegiul nostru, vă asigur că vă voi pune la dispoziţie întreaga mea capacitate de muncă şi gândire pentru a vă fi mereu alături, în găsirea de soluţii pentru greutăţile cu care vă confruntaţi. Ca deputat mă voi afla permanent în slujba şi la dispoziţia dumneavoastră. Iată de ce vă solicit încrederea pentru a vă reprezenta cu cinste în Parlamentul României. Sper ca în acţiunile mele şi în programul de guvernare al USL să vă regăsiţi aspiraţiile şi garanţia rezolvării problemelor pe care le aveţi.
Schimbarea în bine depinde doar de dumneavoastră şi vă rog, pe fiecare, să dovediţi responsabilitate civică, prezentându-vă pe 9 decembrie la vot. Astfel arătăm că ne pasă de soarta noastră şi că vrem ca localităţile noastre să prospere.
Cu tot respectul,
Scarlat Iriza

Gorjeni din Colegiul 6, votați Victor Ponta!
Eu, Scarlat Iriza, candidat pe Colegiul 3 la Camera Deputaților, fac apel la toți prietenii mei din Colegiul 6 ce locuiesc în Târgu Jiu, precum și la toți ceilalți cetățeni din colegiu ce doresc binele județului, să meargă la vot și să voteze pe Victor Ponta. Vreau ca Victor Ponta să fie, în continuare, prim ministru, pentru ca Gorjul să nu mai fie cenușăreasa României. Gorjenii trebuie să știe că avem o șansă istorică, după 70 de ani de la Gheorghe Tătărăscu încoace, să dăm primul ministru al țării, votându-l pe Victor Ponta deputat.

Prezentare

Scarlat Iriza s-a născut la data de 03.09.1955, în comuna Plopşoru. Este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din Craiova. A lucrat ca inginer în mai multe întreprinderi şi societăţi comerciale. În perioada 2000 – 2004 a fost deputat şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Industrie şi apoi al celei pentru Cercetarea Abuzurilor şi Petiţii. Pe toată durata mandatului s-a remarcat printr-o intensă activitate parlamentară, având o serie de iniţiative legislative şi contribuţii la rezolvarea multor petiţii şi cazuri de abuz. După încheierea mandatului de deputat a lucrat ca şef birou Senat şi consilier senatorial. În anul 2008 candidează pentru încă un mandat de deputat în colegiul 3 şi, cu toate că obţine cel mai mare număr de voturi, fiind preferat de către alegători, datorită algoritmului electoral nu intră în Parlamentul României. Şi în această situaţie întreţine permanent legătura cu primarii din comunele care compun colegiul, sprijinindu-i în tot felul de acţiuni de dezvoltare a comunităţilor. În prezent, este consilierul directorului Hidroelectrica în probleme de investiţii.
Este membru PSD din anul 2000. În această toamnă a fost desemnat de către USL să candideze pentru funcţia de deputat în Parlamentul României, în colegiul numărul 3. Cunoscut drept un om tenace şi serios, cu o mare disponibilitate în rezolvarea problemelor cetăţenilor, Scarlat Iriza face parte din categoria politicienilor care promit puţin şi fac mult, fiind creditat cu şansele cele mai mari de câştigare a alegerilor din colegiul său.
Este căsătorit şi are un băiat.