Bilanțul premierului Victor Ponta în Târgu Jiu

Aflat în plină campanie electorală, premierul Victor Ponta s-a implicat activ în proiectele importante pentru locuitorii din Târgu Jiu și Gorj, realizând până acum multe dintre lucrurile pe care le-a propus și promis. Trăgând o linie până în acest moment, prim-ministrul s-a ocupat de toate domeniile importante care pot ajuta Târgu Jiul – economie și locuri de muncă, sănătate, cultură și numeroase proiecte locale.
În primul rând, premierul, cum demonstrează și programul de guvernare al USL, consideră că energia este un motor al creșterii economice durabile. Pe lângă mutarea sediului CEO la Târgu Jiu, premierul Ponta s-a preocupat de investițiile din domeniu și de eliminarea “băieților deștepți” din sistem. În urma rectificării bugetare realizată de Guvernul Victor Ponta, județului Gorj i-au fost alocate 5 milioane de euro. Sumele sunt destinate repartizării în funcție de nevoile și proiectele fiecărei primării în parte.
Un alt moment important a fost vizita lui Victor Ponta şi a preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, în Gorj pentru a inaugura o staţia de epurare a apei realizată la Bumbeşti Jiu prin fonduri europene nerambursabile în valoare de 2,5 milioane de euro. De asemenea, preşedintele PE a vizitat cele două parcuri din Târgu Jiu în care sunt expuse operele lui Constantin Brâncuşi, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii. Victor Ponta a afirmat că autorităţile gorjene vor face eforturi astfel încât Complexul Brâncuşi de la Târgu Jiu să intre în patromoniul UNESCO. Tot în domeniul culturii, împreună cu primarul Cârciumaru, premierul a reuşit să aducă finanţare pentru ca Târgu Jiu să se bucure de un cinematograf modern.
Premierul a declarat la Târgu Jiu că sănătatea și învățământul sunt cele mai importante domenii și pentru ca acestea să-și revină e nevoie de investiții majore. Prim-ministrul s-a întâlnit cu profesorii gorjeni în cadrul unui eveniment la care a participat și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, președintele Consiliului Județean Ion Călinoiu, dar și rectorul Universității Politehnica, Mihnea Costiu.
În domeniul infrastructurii, centura municipiului Târgu Jiu, proiect aprobat de Guvern, va scoate traficul greu din oraş atunci când va fi terminată.
Prim-ministrul Ponta a alocat recent din Fondul naţional de dezvoltare la dispoziţia Guvernului suma de 451.000 lei bugetului local al municipiului Târgu Jiu, în vederea finanţării obiectivului de investiţii “Amenajare heliport – Insula Râului Jiu”, care va fi utilizat de SMURD Oltenia. De asemenea, deputatul de Târgu Jiu a inaugurat Centrul de zi “Christian”, declarându-se impresionat de dotările instituției, mai ales că centrul destinat persoanelor cu handicap a fost amenajat într-o fostă centrală termică de cartier. De asemenea, a stat de vorbă cu cetățenii aflați la acea oră la cumpărături și i-a convins să vină la vot pe 9 decembrie pentru a vota candidații USL la alegerile parlamentare.