Sărbătoarea căpșunilor, la Polovragi

Duminică, 8 iunie 2014, s-a desfășurat la Polovragi Sărbătoarea Căpșunilor, manifestare aflată la prima ediție. Pe lângă localnici și turiști, au participat la manifestare primari din Gorj și din Republica Moldova.

„Cea mai gustoasă căpșună de Polovragi”
„Cea mai gustoasă căpșună de Polovragi”

Comuna Polovragi este renumită pentru culturile de căpșuni, localnicii îndeletnicindu-se, din moși strămoși, cu această activitate, pentru că aici atât solul cât și climatul sunt propice acestui fruct. Pentru popularizarea cât mai activă, în scopul creșterii numărului de cumpărători, autoritățile locale și județene au decis înființarea Sărbătorii Căpșunilor, care s-a aflat, în acest an, la prima ediție.

Din programul manifestării au făcut parte: expoziție cu vânzare a renumitelor soiuri de căpșuni din Polovragi, miere de albine, fructe de pădure, produse derivate din căpșuni și fructe de pădure, dulcețuri, siropuri, compoturi; Concursul „Cea mai gustoasă căpșună de Polovragi”, cu premii oferite de sponsorii evenimentului; Concursul „Frumoasa tartă de căpșuni cu miere de albine”, cu premii oferite de gazda evenimentului, Pensiunea Castania; Spectacol de muzică și dansuri populare, oferit de ansamblul folcloric „Cheile Oltețului”.
Organizatorii sărbătorii au fost Consiliul Județean Gorj, Camera Agricolă Județeană Gorj, Consiliul Local și Primăria Polovragi.
Pe lângă localnici, turiști, autorități locale și județene, au participat la manifestare primari din Gorj și din Republica Moldova.