Salvarea „Religiei”!

Elevii din România vor continua să facă disciplina Religie la școală spre dezamăgirea unor ONG-uri de care nimeni nu a auzit până acum. În toate școlile din România părinții au fost aduși pentru a depune o cerere pentru ca cei mici să urmeze disciplina Religie deoarece în spațiul public se lansaseră niște amenințări, cu miros de șantaj, în privința plății legale a celor circa 6000 de profesori. Și cum în România toată lumea fuge de frica DNA sau a altor instituții iar un dosar de urmărire se face atât de ușor, oficialii MECS au ales, se pare, varianta cea mai concludentă, 9 din 10 părinți vor ca elevii să facă Religia.
Cel puțin din această dispută, artificială și nelegală deoarece Parlamentul nu a modificat într-un fel sau altul Legea Educației și chiar și așa schimbările din învățământ se fac la început de an școlar, Religia a ieșit mai întărită ca și disciplină și părinții au devenit mai conștienți că este o materie din programa elevilor. La procentul de peste 90% opțiuni pentru această disciplină, contestatarii au puține lucruri de făcut, eventual să mai arunce venin prin intermediul unor canale media care îi mai promovează. S-a încercat în aceste zile să fie intimidați oamenii școlii, părinții, reprezentanții bisericii, dar a fost totul în zadar, majoritatea tăcută a acestei țări nu s-a lăsat manipulată încă odată.
Suntem un popor pentru care Religia a jucat și se vede că încă mai are un rol important. E istorie, e tradiție, e bun simț, e lupta împotriva violenței contemporane, sunt toate astea și multe altele care ne îndeamnă să nu abandonăm cuvântul Domnului, fie el catolic sau ortodox. De cele mai multe ori, cei care luptă antisistem nu au o țintă foarte precisă, faptul că acum se întâmplă ne arată că această disciplină este doar un pretext, românii au înțeles acest lucru.
Religia ca și disciplină școlară a fost salvată doar că abia acum încep și problemele adevărate, cu siguranță este nevoie de o primenire a conținuturilor și o adaptare la ce se întâmplă în prezent în societate. Părinții au dat un vot pentru ca oamenii de la catedră să răspundă cu seriozitate și cu har la ”tentațiile” care apar în fața școlarilor mici și mari. Dacă profesorii au luat de ceva timp locul preoților mai trebuie ca elementele de conținut ale programei să treacă din sfera teologică în cea morală și succesul va fi garantat.