România celor din Piața Victoriei


În ultimele luni am asistat la tot mai multe încălcări ale legii în România statului de drept. Sau fiecare înțelege fix ce vrea din această sintagmă a statului de drept. Strada înțelege să își manifeste pornirile fără să mai țină cont de legi sau contexte. Mă întreb câți dintre cei care fluturau de dimineață steagul tricolor și dezansamblau frenetic schelele montate de Primăria Capitalei în Piața Victoriei, au sărbătorit cu sufletul Ziua Națională? În ce Românie a trăit „strada” până acum? Cât timp se va mai permite continuarea unor manifestații publice neautorizate, doar pentru că trăim în România statului de drept și în România confiscată de cei pentru care Piața Victoriei a devenit a lor?
Că trebuie sancționați reprezentanții statului, se merge în Piața Victoriei! Acest „deziderat” l-am auzit des în ultima perioadă, dar reprezentanții statului să fie sancționați la vot, nu în stradă! Sau acesta este exemplul pe care îl oferim generațiilor de mâine, ideea de a face ce vor, când vor! Eu nu pot empatiza cu astfel de manifestări! Și apoi ce „victorie” extraordinară au repurtat cei din stradă, că au oprit amplasarea unui târg de Crăciun, pentru fix trei săptămâni!
Mi-e teamă că România din Piața Victoriei și-a uitat bruma de românism pe care o datorăm bunicilor și străbunicilor noștri. Ne-am vândut celor care ne-au oferit 43 de milioane de euro ca să facem telegondole, parcuri și proiecte de ecologizare, că deh, ei știu mai bine decât noi ce avem voie și de ce avem nevoie. Nu ne-a oferit nimeni bani să repunem eroii în conștiința celor care #rezistă! A celor care parcă nu mai simt și nu mai gândesc românește de când primesc bani să fie sclavi în România, în companiile străinilor. Unde este #rezistența pentru valorile și modelele autentice românești? Cât să ne facem că nu înțelegem jocul practicat de cei care conduc cu adevărat România și nu stau nici la Victoria, nici la Cotroceni și nici în Palatul Parlamentului. Dar asta e România în care e bine ca românii să fie dezbinați, căci, nu-i așa, tot din istorie am învățat, că pentru a stâpânii, trebuie să dezbini!
Astăzi, România continuă să fie privită ca o țară insuficient adaptată la standardele Uniunii Europene, iar prezența noastră este utilă doar când interesele generale o cer. Ne-am obișnuit să plecăm umil capul și să ne mulțumim cu fărâmiturile oferite pe tavă, alături de tacâmuri scumpe, dar de care, nu ne putem folosi. Suntem încă la ani buni distanță de progresele reale ale unei Europe în plină transformare și în care statele mari au nevoie de țări precum România. Fix o astfel de instabilitate se dorește în România. Cu cât suntem mai dezbinați, cu cât e mai plină Piața Victoriei, cu atât oferim satisfacție celor care ne vor în continuare în genunchi!