Democrația de tip românesc


Într-o țară a Uniunii Europene legile au devenit facultative, în timp ce organele de Justiție încearcă să ne arate că liderul coaliției guvernamentale este cel mai mare infractor din lume, alți conaționali-pensionari de stat la 40 de ani-o țin langa cu mitingurile neautorizate. Că polițiștii și jandarmii au ajuns de râsul lumii o vedem seară de seară, nu am înțeles pentru ce își ia banii domnii respectivi dacă sunt ridiculizați în toată țara de bandele ”resist”. Căci după episodul din București, unde un pensionar protestatar de 40 de ani a bătut un medic în vârstă, avem de-a face cu huligani în toată puterea cuvântului doar că acum nu se mai bat cu jandarmii ci cu cetățenii care nu sunt de acord cu ei. Doar că bătrânul respectiv, labil sau nu, a studiat și a muncit o viață-este medic pensionar-în timp ce tflistul este un ”pensionar” în floarea vârstei, adică un posibil profitor al statului pe care îl înjură seară de seară pe banii contribuabililor.
Democrația din România este într-o cumpănă, o minoritate vrea să confiște puterea politică nu prin vot ci prin mitinguri neautorizate și beneficiind de complicitatea salariaților Ministerului de Interne. De un an de zile suntem terorizați de mitinguri neautorizate, în nici o țară din UE nu se întâmplă asta, lumea are voie să protesteze dar în condițiile legii. La noi s-a creat o complicitate între demonstranți și autorități care ne arată o țară nesigură. În aceste condiții, de mitinguri interminabile de un an, investitorii străini vor analiza de două ori dacă să vină în România, oficial tot Guvernul fiind de vină. Cum sondajele ne arată că nu s-au produs schimbări semnificative în simpatia publicului în ultimul an, doar premierul Tudose și liderul PSD fiind la cote de avarie, și deci nu se impun alegeri anticipate, avem parte de o confiscare a vieții democratice din partea străzii și a unor trusturi de presă cu patronat extern sau aflat la poarta pușcăriei. Puterea politică nu este lăsată să guverneze, dezinformările se țin lanț, așa se evită votul democratic care nu dă câștig de cauză minoritarilor.
Dar ce este mai interesant în ultimele zile, lucru ce arată o operațiune elaborată cu minuoțizitate în anumite laboratoare, ca un făcut, protestele din toată țara se concentrează pe Dragnea și Tăriceanu și nu au treabă cu Guvernul. Mihai Tudose este premierul al cărui Guvern a propus și Legile Justiției și pe cele de modificare ale Codului Fiscal, cu toate acestea sunt vinovați doar Dragnea și Tăriceanu, coordonarea protestatarilor fiind mai mult decât evidentă și nu ar trebui să dăm vina doar pe Facebook. Nu știm care este scenariul până la final dar în cazul unei schimbări de raport politic Mihai Tudose nu are cum să supraviețuiască. Premierul, la fel ca foștii premieri Grindeanu și Ponta, pare mânuiț de sfori nevăzute care îl face la un moment dat să-I dispară simțul de autoconservare. Doar că jocurile pesediștilor interesează mai puțin românii care au mers la vot, pe noi cu atât mai puțin, obiectivul nostru de interes fiind reușita guvernării care să aducă bunăstarea pentru toți.