400 g aluat foitaj
3 pere mari, taiate in sferturi
4 linguri zahar fin
300 ml smanatana dulce pt gatit
200 g ciocolata
30 g unt
PREPARARE
Învață să prepare chiar tu o tartă ușoară, cu pere și ciocolată, pe care Jamie Oliver a învățat-o în Toscana.
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la foc iute, 190 de grade. Întinde cu sucitorul aluatul până ai un dreptunghi cu o grosime de 1cm. Presează aluatul într-o tavă și apasă cu degetele pentru a creea pe margine o dantelă din surplus.
Curăță perele de sâmburi și taie fiecare sfert în 3 felii. Presară jumătate din zahărul fin și lasă câteva minute să se înmoaie, apoi pune feliile de pară peste aluat, în tavă. Lasă la copt circa 18 minute.
Între timp, încinge smântâna pentru gătit până ce aproape fierbe, dă deoparte și lasă să se răcească un minut, apoi pune bucăți de ciocolată la topit. Când s-a topit integral ciocolata, adaugă restul de zahăr și untul. Toarnă încet, de la mijloc spre margini, acoperind perele. Lasă să se răcească puțin, apoi dă tarta toscană a lui Jamie la frigider circa 20 de minute înainte de servire.