Rețetă tartă cu fructe

tarta-cu-fructeFoaie:
225 g făină; 150 g unt
75 g zahăr sau zahăr maro
1 albuş
Umplutură
1 plic şi jumătate de budincă de vanilie
550 ml lapte; 300 g căpşuni
100 g ananas
1/2 plic gelatină

Foaia: Se amestecă zahărul cu untul apoi se pune făina, se frământă până se încorporează, iar la sfârşit se pune albuşul pentru a obţine o cocă omogenă. Coca se dă la frigider 30 de minute învelită în folie de plastic. Se unge cu grăsime forma de tartă. Se întinde coca, se pune în formă şi se mai dă la frigider încă 20–30 minute. Se dă drumul la cuptor la 180°C. Se coace aproximativ 30 de minute. Verificaţi după 20 de minute dacă este gata.
Umplutura: Se face budincă conform instrucţiunilor de pe cutie, în loc de 750 ml puneţi 550 ml de lapte. Uitaţi-vă dacă trebuie să puneţi zahăr sau nu. Se toarnă şarlota caldă în crustă şi se lasă să se răcească. Dacă aveţi posibilitatea puteţi s-o lăsaţi peste noapte la frigider, fără fructe. Se taie fructele şi se aranjează după preferinţă. Se pensulează cu gelatina aproape rece. Se poate servi şi cu frişcă.