Primarul Cotojman a devastat PSD Roşia de Amaradia

Cei trei consilieri PSD de la Roşia de Amaradia şi-au părăsit partidul, iar doi dintre ei spun că au decis să meargă în alegeri alături de primarul PDL-ist Liviu Cotojman. Cel de-al treilea, Cristinel Faităr, fostul primar al comunei, care era şi preşedintele organizaţiei, a plecat la Partidul Poporului, condus de Dan Diaconescu.

Primarul Liviu Cotojman (foto dreapta) şi fostul primar, Cristinel Faităr (foto stânga), bătând palma înainte de confruntarea politică din iunie
Primarul Liviu Cotojman (foto dreapta) şi fostul primar, Cristinel Faităr (foto stânga), bătând palma înainte de confruntarea politică din iunie

Ion Bobină, care era în PSD de la înfiinţare şi Dănuţ Brănescu, ce avea o vechime de 8 ani în partid, au decis, zilele trecute, să treacă de la PSD la PDL. Ei spun că au două motive determinante să facă acest pas: calitatea deosebită a actualului primar, care – spun aceştia – a făcut treabă bună pentru comunitate de când a primit mandatul şi debandada din USL, pentru că, cu doar trei luni înainte de alegerile locale nu a fost anunţat de la judeţ candidatul comun cu care va merge Uniunea.
O altă nemulţumire a celor doi consilieri este şi aceea că preşedintele organizaţiei PSD Roşia de Amaradia, Cristinel Faităr, a plecat primul, să candideze la funcţia de primar pentru Partidul Poporului, „lăsând corabia în derivă”.

„Vor fi iarăși consilieri”
Primarul comunei Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, e sigur că cei doi consilieri locali veniţi alături de el vor primi un nou mandat din partea locuitorilor comunei: „Cei doi colegi care au venit alături de mine, domnii Ion Bobină şi Dănuţ Brănescu vor fi consilieri şi în viitorul mandat. Dumnealor reprezintă un plus de valoare pentru echipa mea, se vor afla pe lista de consilieri PDL la alegerile din iunie şi sunt sigur că vor primi şi voturile necesare, pentru a câştiga un nou mandat. Iar împreună vom continua colaborarea pe care am avut-o şi până acum, de altfel. Spun asta, pentru că, deşi în alte localităţi consilierii locali îşi fac interesele de partid, împiedicând actul administrativ, la Roşia de Amaradia majoritatea hotărârilor de consiliu propuse de mine au trecut cu unanimitate, sau cel puţin cu o majoritate covârşitoare, fiind în interesul cetăţenilor.”