Rețetă supă cu lapte de cocos şi pui

supa-pui
Dificultate: scăzută | Timp: 60 minute

800 ml lapte de cocos neîndulcit (conservă)
450 ml supă de pui
300 g carne de pui
200 g ciuperci proaspete
3 tulpini de lemongrass
1 bucăţică de 2-3 cm ghimbir
100 g porumb din conservă
4 linguri zeamă de lămâie
3 linguri sos de peşte (fish sauce)
2 ardei iuţi, piper
Se amestecă supa cu laptele de cocos, se dă în clocot, apoi se dă focul mic. Se curăţă lemongrass-ul şi ghimbirul. Lemongrass-ul se striveşte puţin, iar ghimbirul se taie felii. Se pun în supa şi se fierb la foc mic 10 minute. Se strecoară supa. Se curăţă şi se taie ciupercile felii, puiul se spală şi se taie fâşii de 5 cm lungime si maxim un cm lăţime, porumbul se taie în două. Se pun în supa strecurată şi se mai lasă la fiert 6-8 minute până sunt gata. Se adaugă sosul de peşte şi se mai fierbe încă un minut. Se ia de pe foc, se pune zeama de lămâie şi se serveşte fierbinte.