Rețetă salată de icre

50 g icre
50 g pâine
150-200 ml ulei
1 ceapă mică
zeama de lămâie
sare
2-4 linguri apă minerală

Se desară icrele dacă este cazul şi se storc bine. Se ia o felie de pâine de aproximativ 50 g şi se înmoaie in apa rece. Se stoarce bine şi se taie bucăţele mici. Într-un castron amestecaţi icrele cu pâinea până se fac pastă sau puteţi lăsa bobiţele întregi, depinde cum preferaţi. Se toarnă o parte din ulei puţin câte puţin şi amestecă bine. Dacă puneţi prea mult ulei odată exista riscul să nu-l puteţi încorpora şi să se taie. Se pune zeamă de lămâie, iar ulei. Dacă nu mai „înghite” ulei puteţi pune puţină apă minerală care le şi albeşte. Se gustă şi se potriveşte de zeamă de lămâie şi de sare. Se taie o ceapă mică în cubuleţe mici şi se amestecă cu icrele. Se lasă la frigider câteva ore şi se servesc cu pâine proaspătă.
Sugestii: Când vă scapă prea mult ulei puteţi înclina castronul astfel încât uleiul sa se adune şi amestecaţi în partea de sus puţin câte puţin. Puteți sa vă faceţi picurător dintr-o sticlă de plastic cu dopul găurit.