Ingrediente
2 căni ciuperci (200 g)
1 ceapă mare
8 roşii medii
2 linguri ulei măsline
2 caţei de usturoi
1/2 couscous sau orez
sare, piper
Se curăţă ceapa şi taie cubuleţe (1 cană). Se curăţă ciupercile de pământ, frunze, etc. şi se taie de mărimea unor zaruri. Usturoiul se taie mărunt.
Se spală roşiile. Se taie un căpăcel şi se scobesc cu linguriţa astfel încât să obţineţi nişte coşuleţe. Interiorul roşiilor şi căpăcele se taie bucăţele.
Într-o tigaie mai mare se pune uleiul cu ceapa la călit. După câteva minute, când s-a înmuiat puţin, se pun ciupercile. Se lasă 5 minute apoi se pun şi roşiile cu zeama cu tot. Se lasă la foc mediu până scade toată zeama.
Într-o crăticioară mică se pune o cană de apa şi se pregăteşte couscous-ul conform instrucţiunilor de pe cutie. Se scurge de apa şi se amestecă cu legumele scăzute.
Se umplu coşuleţele cu acest amestec. Se pot servi calde sau reci, eventual cu salata.