Rețetă prăjitura „Vişinica”

Loading

reteta-prajitura-visinicaIngrediente:

Pentru blat:
8 bucăți albuşuri
8 g zahar
300 g nucă
Pentru crema:
8 bucăți gălbenuşuri
250 g zahăr
150 g margarină
60 g cacao
1 lingură făină
50 ml lapte
150 g vişine din vişinată
Pentru ornat:
24 bucăți vişine din vişinată
200 ml smântână pentru frişcă
2 pliculețe zahăr vanilat

Mod de preparare:

1. Pentru blat, se bat spuma tare albuşurile, se adaugă zaharul şi se bat bine până se topeşte. Nuca se taie mărunt şi se adaugă în blat. Se pune hârtie de copt în tavă şi se toarnă compoziția, care se dă la cuptorul preîncălzit, la foc moderat, aproximativ 45 de minute. Se lasă la răcit până se pregăteşte cremă.
2. Pentru cremă, gălbenuşurile se freacă cu zahărul, cacaua şi făina, se adaugă laptele şi se pun pe baie de abur până se îngroaşă. Se lasă la rece 15 minute. Separat, se freacă margarina cât să fie spumoasă, apoi se adaugă cremă călduţă, puţin câte puţin, şi se omogenizează. La final, se adaugă vişinele tăiate mărunt şi scurse de zeama. Crema se lasă la rece aproximativ 30 de minute.
3. Pentru asamblare, se aşează foaia de bezea, cremă şi apoi se ornează cu vişine întregi şi frişcă (obținută prin amestecul energic al smântânii pentru frişca cu zaharul vanilat).