3 căni morcovi raşi
2 ouă
2 căni de făină
1/2 cană de zahăr maro
1/2 cană de zahăr
1/2 cană de ulei
1/2 cană ananas, conservă, tocat
1/2 cană nuci tăiate – opţional
1+1/2 linguriţă bicarbonat
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguriţe rase scorţişoară
1 Se pun morcovii raşi cu zahărul maro într-un castron, jumătate de oră, să lase zeamă. 2 Se toacă ananasul cu un cuţit şi se stoarce bine. Se dă drumul la cuptor la 350°F (175°C). Se unge tava cu ulei şi se tapetează cu faină, sau se pun hârtiuţe pentru muffins. 3 Se bat cu mixerul ouăle cu zahărul până se albesc şi arată ca o pastă. Se adaugă uleiul şi esenţa de vanilie, se amestecă să se încorporeze. Se măsoară făina şi se amestecă cu scorţişoara şi bicarbonatul (nu este nevoie să-l stingeţi, este destul acid în compoziţie). 4 Se pune făina peste ouă si se amestecă să se încorporeze. Se adaugă şi morcovii şi se amestecă. Dacă vi se pare prea subţire compoziţia mai puneţi puţină faină. Se dă la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Verificaţi cu o scobitoare dacă e gata. Se poate folosi aluatul pentru blat de tort. Pentru asta aveţi nevoie de o formă cu diametrul de 23 cm. Dacă nu aveţi forme de muffins folosiţi 2 forme mici de chec.