INGREDIENTE
500 g spata de porc tăiată bucăți
500 g fasole roșie sau pestriță înmuiată
330 ml bere brună
330 ml apă
1 conserva roșii întregi
1 plic condimente carne tocata
8 căței de usturoi tocați
100 g porumb din conserva
sare si piper după gust
pentru mămăligă
1 1/2 ceașcă mălai grisat
6 cești apa
1 praf sare
Pentru servit
100 g mozarella
50 g cașcaval ras
200 g castraveciori murați
PREPARARE
Se pun la fiert sub presiune sau cu capac etanş carnea de porc, fasolea, berea, apa, roşiile, condimentele şi usturoiul.
Între timp, se pune la făcut o mămăligă medie, nici prea moale, dar nici foarte tare.
Se încinge cuptorul la 180-190 grade, foc mediu spre mare.
Când carnea de porc s-a gătit complet, se mută într-un vas de yena. Se acoperă amestecul de carne şi legume cu mămăliga. Adaugă deasupra brânza şi/sau caşcavalul pentru crustă.
Se dă la cuptor până se topeşte brânza şi mâncarea face o crustă aurie sau moale, în funcţie de brânza folosită.
Se serveşte fierbinte, cu castraveciori muraţi, sau alte murături de vară.