Rețetă paste cu pui şi şuncă

Loading

paste-pui-sunca400 g carne de pui
2 cepe medii (200g)
40 ml ulei
125 ml vin alb sec
200 ml creme fraiche sau smântână de frişcă
150 g şuncă
100 g caşcaval Gouda sau emmental
1 căţel de usturoi
500 g paste
1 foaie dafin
sare, piper alb

Se pune apa la fiert pentru paste. Se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Se taie puiul cubuleţe si se frige în tigaia de teflon. Se pune deoparte şi se păstrează cald. Se curăţă ceapa şi se taie cubuleţe. Se căleşte în câteva de ulei în tigaia în care s-a fript puiul. Se adaugă vinul, foaia de dafin, căţelul de usturoi tocat mărunt. Se lasă să scadă cam la jumătate. Se adaugă creme fraîche şi se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă puiul fript, şunca şi caşcavalul şi se amestecă până se topeşte caşcavalul. Se condimentează cu piper şi sare, după gust. Sosul se pune fierbinte peste pastele fierte şi se serveşte.