Rețetă papricaș de pui

Loading

papricas-de-puiIngrediente

2 pulpe pui
1/2 piept de pui
2 cepe
1 lingura boia dulce
2 căței de usturoi
2 linguri făină
3 linguri smântână
2 linguri ulei
sare
piper
Pentru găluște:
2 ouă
2 linguri ulei
200 g făină
sare

PREPARARE

În ulei încins, se pune ceapa tocată mărunt, apoi carnea şi se lasă şi ea la rumenit. Se presară sare, piper şi boia, se adaugă usturoiul feliat şi se acoperă cu apă. Se fierbe sub capac 30 de minute. După ce carnea a fiert, se adaugă smântâna amestecată cu făina şi subțiată cu un pic de apă. Se mai fierbe 3 minute.
Pentru găluște se bat ouăle cu sare, se adaugă făina şi uleiul. Se amestecă bine pentru a obține un aluat moale. Se pune apă la fiert şi apoi, cu lingurița, se iau bucăți din aluat şi li se dau drumul în apa clocotită. Când se ridică la suprafață sunt gata. Se scot şi se pun în vasul cu carne şi sos. Se mai lasă 5 minute pe foc.