Ingrediente:
300-400 g carne;
1/2 kg mazăre boabe;
1/4 suc de roşii;
50 ml untdelemn sau 50 g unt;
25 g făină;
frunze de pătrunjel;
ţelină şi mărar;
50 g ceapă, sare.
Carne de pui.
Mod de preparare: Carnea se prajeşte cu ceapa si grăsimea de pui. Mazarea tânără fierbe în circa 30 minute, deci, mazărea se adaugă imediat, după ce carnea a fost înăbuşită cu ceapa în untdelemn. Se toarnă apoi circa 1/4 l apa cât să cuprindă mazărea, se adaugă o linguriţă de „Vegeta” sau 1/2 linguriţă cu sare şi se lasă să fiarbă acoperite, la foc mic, până când se înmoaie suficient şi carnea şi mazărea. Dacă se foloseste mazăre din conservă care este fiartă, atunci aceasta se adaugă numai la sfârşit, când carnea este bine fiartă. Mazarea din conserva se pune fără zeamă în care a fost conservata. În oricare variantă, se va avea grijă, ca mazarea şi carnea să nu aiba mult lichid dupa ce au fiert, deoarece se va adauga făina frecată cu sucul sau pasta de roşii şi apa.
Mentiuni: Se poate pune o parte din suc să fiarba împreuna cu carnea.