Rețetă dulceață de vișine

Loading

Dificultate: medie | Timp: 3 h

Ingrediente:
– 1 kg de visine fără sâmburi;
– 1 kg zahăr.

Mod de preparare: Se spală vișinele, apoi se rup codițele și se scot sâmburii și se pun pe o sita sa se scurga, dupa care se cantaresc. Se cantareste aceeasi cantitate de zahar. Se pune intr-o cratita, un rand de visine, o parte din zahar, apoi iar visine si restul de zahar. Se lasa la rece cateva ore, chiar o noapte. A doua zi visinele se pun la fiert la foc mic, apoi la foc mai iute. Din cand in cand se mai ‘scutura’ cratita. Pe masura ce se formeaza spuma, se culege cu varful unei linguri si se pune deoparte. Dulceata trebuie sa fiarba repede pentru ca fructele sa nu-si schimbe culoarea. Catre sfarsit, cand dulceata de visine incepe sa fiarba, se ia o lingurita de zeama, se pune la rece, apoi se incearca daca este destul de legata. Se lasa sa se raceasca in cratita, acoperita cu un servet ud. Daca dulceata mai lasa zeama, se mai pune pe foc, pana scade la loc.

Mentiuni: Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune in borcane curate si uscate.