1 kg ciuperci
1 ceapă
1 lingură unt
25 g unt proaspăt
1 linguriţă făină
1 păhărel vin
1 lingură bulion
2 linguri pesmet
1 linguriţă frunze de pătrunjel tocat
sare
piper
Preparare:
Se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rupe piciorul, se spală şi se scurg. Se aşează toate într-o formă rezistentă la foc, stropindu-le cu puţin unt. Se dau la cuptor până încep să se moaie. Se toacă mărunt picioarele împreună cu ciupercile mărunte şi cu o ceapă. Se pun la foc cu o lingură de unt. Când s-au muiat, se presară făina, se adaugă vinul şi zeama de carne sau apă. Se lasă să fiarbă. Se mai adaugă bulion, sare, piper şi pesmet. Se ţin pe foc până ce pasta este suficient de legată. Se adaugă pătrunjel verde tocat. Se pune câte o linguriţă de umplutură în fiecare ciupercă, netezind deasupra cu un cuţit. Se presară pesmet fin, se dau un sfert de oră la cuptor. Înainte de a servi, se pune peste fiecare ciupercă o bucăţică mică de unt proaspăt. Se pot pregăti, de asemenea, fără bulion şi fără pesmet.