1 os de vacă de 1 kg cu ceva carne
1 ceapă mare
2 morcovi
1 ţelină mică cu tulpină
1 pătrunjel
1 păstârnac
100 g fasole verde
100 g varză
100 g fidea sau orez
1 lingură de pastă de roşii
1/2 legătură pătrunjel
1 l borş
sare, piper, leuştean
Mod de preparare
Se spală foarte bine osul de aşchii. Se pune la fiert osul tăiat în 2-3 bucăţi în apă cu sare cât sa-l acopere. Se lasă să fiarbă până se formează spuma. Se înlătură spuma, se adaugă cam o jumătate de linguriţă de sare şi se lasă să fiarbă la foc foarte mare 1 oră. Oala se acoperă cu un capac. Se verifică din când în când dacă are suficientă apă să fiarbă. Se spală, curăţă şi taie legumele după preferinţă (cubuleţe, rondele, etc). Se dă focul la mediu şi se adaugă legumele tăiate. După 20 minute se verifică dacă sau fiert legumele şi se pune fideaua. Se mai lasă să fiarbă încă 10-15 minute. La sfârşit trebuie sa aveţi cam 2 l de ciorbă. Nu uitaţi de litrul de borş. Se pune pasta de roşii şi se mai lasă sa fiarbă alte 5 minute. Se pune şi borşul, leuşteanul şi pătrunjelul tocat şi se mai lasă sa dea într-un clocot. Se gustă şi se potriveşte de sare şi borş. Se serveşte caldă, ornată cu pătrunjel verde tocat, alături de ardei iuţi în oțet.