Ingrediente:
peste oceanic 1.5 kg;
ceapa 200 g;
ulei 125 g;
oua 3 buc;
verdeata 2 leg;
ciuperci 600 g;
morcovi 100 g;
telina 100 g;
faina 100 g;
unt 50 g; vin 100 ml;
bulion 30 g; piper, sare
paine 1/2;
Mod de preparare: Se scot fileurile pestilor si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Se adauga jumatate din cantitatea de ceapa tocata marunt si calita in ulei, o legatura de verdeata tocata, ouale, piperul si sarea si se amesteca bine. Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc in ulei. In uleiul ramas se caleste zarzavatul de supa dat pe razatoare si restul de 100 g ceapa tocata. Se adauga faina ramasa, se stinge cu bulion subtiat cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30 min., apoi se paseaza printr-o sita. Ciupercile se taie felii, se calesc in unt, se sting cu un polonic de sos si se toarna peste restul de sos. Se pun chiftelutele in sos, se adauga vinul si se fierb impreuna circa 15 min.
Mentiuni: La sfarsit se potriveste gustul de sare si se adauga restul de verdeata.