Rețetă Cheesecake (prăjitură cu cremă de brânză)

Loading

reteta-cheesecakeIngrediente

Cantităţile sunt pentru o tavă cu diametrul de 23 cm.
Crustă
200 g biscuiţi Digestive
50 ml unt topit
Cremă
450 g cremă de brânză
200 ml frişcă nebătută
200 g zahăr
3 ouă
esenţă de vanilie

Mod de preparare

Crusta:Se dau biscuiţii prin răzătoare. Se pun într-o formă rotundă cu diametrul de 23 cm, înaltă de 4 cm şi se amestecă cu untul topit. Se presează pe margini în aşa fel încât să arate ca o crustă. Se dă la cuptor 10-15 minute pana se rumeneşte uşor. Se lasă să se răcorească. Crema: Brânza dacă este la temperatura camerei se lucrează mai uşor. Într-un castron se amestecă brânza, zahărul şi frişca. Ouăle se pun unul cate unul. Se pune umplutura în crustă. Se dă la foc mic-mediu (325°F) 50 de minute până se rumeneşte frumos. Se poate scoate din forma călduţă. Se serveşte după ce în prealabil a stat la frigider minim 3 ore.
Nu umpleţi crusta până la refuz. Creşte şi poate da pe afară.