Rețetă cartofi umpluti cu orez

Loading

Ingrediente:
8 cartofi mai marisori
2 buc ceapa
1 ceasca orez
50 ml ulei
1 legatura marar verde
sare, piper dupa gust
100 ml bulion

Preparare:
Curatam cartofii, ii taiem in doua si le scoatem miezul . Ceapa o curatam, apoi o taiem marunt si o calim pe 50 ml ulei. Adaugam si cana de orez spalat si stors peste ceapa calita si punem circa 4 cani cu apa ( masura canii de apa sa fie la fel cu cana in care am pus orezul) si fierbem pe foc. Dupa ce orezul a fiert potrivim de sare si piper si adaugam si mararul tocat . Cu aceasta compozitie umplem jumatatile de cartofi scobiti.
Asezam cartofii intr-o cratita (tava) turnam 1 cana de apa si dam totul la cuptor pentru circa 30 minute (cuptorul sa fie incalzit inainte).
Cand sunt gata adaugam bulionul desfacut in 100 ml apa, potrivim de gust cu un pic de sare si piper macinat la cartofi si ii mai lasam in cuptor sa se intrepatrunda pentru aproximativ 10 – 15 minute.