600 g calamari curăţaţi
2 cepe 5 linguri de ulei
1 căţel mare de usturoi
60 g şuncă
75 g orez cu bobul lung
200 ml vin alb
2 linguri stafide, 1 de făină
1/4 legătură pătrunjel
300 g sos de roşii
sare, piper, dafin
1 Se taie o ceapă cubuleţe şi se căleşte în 3 linguri de ulei. Când ceapa este călită, se adaugă sosul de roşii, sare, piper, 2 foi de dafin; se mai fierbe la foc mic încă 10 minute. Se dă deoparte şi se acoperă. 2 Se fierbe orezul pe jumătate cu puţină sare. Se taie tentaculele şi şunca în bucăţele mici (0,5 cm). Se toacă mărunt pătrunjelul. Stafidele se taie în sferturi. 3 Se încinge restul de ulei şi se căleşte a doua ceapă tăiată cubuleţe cu usturoiul zdrobit. Se adaugă şunca şi tentaculele şi se lasă să se prăjească puţin. Aveţi grijă să nu se ardă. Se adaugă orezul scurs, stafidele şi pătrunjelul. Se dă drumul la cuptor la 180`C. 4 Se umplu calamarii, având grijă să nu-i umpleţi până la refuz. Se dau prin făină şi se rumenesc în tigaia de teflon. Într-o tavă, se aranjează calamarii şi se acoperă cu sosul de roşii pregătit mai devreme. Se dă la cuptor aproximativ jumătate de oră. Se servesc alături de o garnitură de orez simplu.