200 g carne de vita (antricot)
1 cană de orez fiert
1 ceapă mică
1 ardei gras mic
1 conservă mică de fasole
50 g caşcaval
2 linguri de smântână
2 tortilla din făină
2-3 linguri de pico de gallo
condimente pentru friptură
sare, sos Tabasco
Acesta nu este un burrito mexican autentic ci o creaţie personală inspirată din meniul de la „Chipotle”.
Se curăţă ardeiul şi ceapa şi se taie julienne. Se călesc în puţin ulei cu apă până se înmoaie şi ceapa devine translucidă. Între timp se taie carnea felii subţiri de 2-3 mm grosime şi 2-3 cm lungime. Se freacă carnea cu puţină sare, Tabasco şi condimente. Se încing 2-3 linguri de ulei şi se prăjeşte până se rumeneşte frumos, la foc mare. Se încălzeşte orezul şi fasolea. Se întinde tortilla şi se pune jumătate de orez, ceapă şi ardei călit, o lingură de smântână, caşcaval, fasole, roşii (pico de gallo), sos Tabasco. Se rulează şi se mănâncă cât încă este cald.