Raportul primarului în faţa cetăţenilor după cinci ani

aristica-paicu-primar-balesAm simţit nevoia să fac acest demers inedit către dumneavoastră, locuitorii comunei Băleşti, deoarece unii dintre emisarii celorlalte partide politice au furat startul electoral, inclusiv în comuna noastră, încercând să şteargă cu buretele realizările noastre. Se încearcă să se pună într-un con de umbră realizările colectivului nostru, de parcă toată comunitatea noastră ar suferi de “glaucom” şi acestea nu se mai pot vedea.
Fără falsă modestie, am curajul să afirm că ne situăm pe primul loc şi peste tot suntem daţi ca exemplu privind realizările noastre într-un timp atât de scurt. Cum a fost posibil? Foarte simplu:
-datorită expertizei şi experienţei mele în sistemul de conducere
-datorită dumneavoastră că aţi avut încredere în mine şi aţi susţinut şi partidul dându-mi un număr suficient de consilieri (10 din 15). Aici ţin să le mulţumesc şi celorlalţi 5 consilieri care au votat toate proiectele noastre de hotărâri dând dovadă de multă maturitate.
-împreună cu ceilalţi salariaţi ne-am documentat asupra solicitărilor Uniunii Europene pentru administraţia locală: multă transparenţă; dezvoltarea unei economii proprii; creşterea nivelului de trai prin asigurarea unor servicii funcţionale.
-am format un birou(din 3 tineri) de dezvoltare locală şi integrare europeană care are ca sarcină întocmirea unor proiecte cu finanţare UE precum şi licitarea lucrărilor de investiţii aprobate.
Viziunea mea a fost ca primăria să aibă ca obiect de activitate nu numai treburile curente(eliberarea de certificate de deces, de negrevare, de căsătorie, adeverinţe etc.) ci să funcţioneze  ca o întreprindere cu utilajele proprii.
De asemenea, împreună cu locuitorii comunei, am făcut o analiză diagnostic a fiecărei localităţi stabilind pentru fiecare reţetă de rezolvare şi eliminare a necazurilor care au dăinuit de ani de zile. A urmat apoi  înşiruirea acestora dar într-o ordine prioritară. Astfel, în funcţie de urgenţa lor, au rezultat trei feluri de strategii:
-strategie pe termen scurt (0-1 an)
-strategie pe termen mediu(2-4 ani)
-strategie pe termen lung (4-20 de ani)
S-au evidenţiat multe probleme, s-au rezolvat multe din ele, dar mai sunt multe de făcut. În continuare, permiteţi-mi să prezint, în mod grupat, realizările mandatului meu  pe o perioadă de 5 ani:
-construit pod betonat peste râul Iaz pe direcţia Magistrală-Poliţie (9x4m)
-înlocuit 39 tuburi (diametrul 500 mm)
-până la 10 octombrie va începe asfaltarea satului Seci-Rasova-6 km.
-pentru anul 2010 este prins într-un proiect integrat “Canalizare DN 67 (Băleşti) şi satul Tămăşeşti, asfaltare Găvăneşti cu legătură spre Stolojani, introducere apă în Voinigeşti şi canalizare aă menajeră în satul Voinigeşti.
-avem finanţare aprobată(în fază de licitaţie) pentru alimentarea cu apă pentru toate satele (Tălpăşeşti, Stolojani, Găvăneşti, Corneşti, Rasova).
-au sosit cele două maşini compactoare(gunoiere) şi suntem în faza de licitaţie pubele pentru fiecare gospodărie.
-ne-am dotat(în leasing) cu o autobasculantă de 18 mc necesară pentru asigurarea balastării tuturor drumurilor din lungă.
-din cei 27 km de drum existenţi în comună ar mai fi de asfaltat 7 km.
-Primăria Băleşti a fost dotată cu următoarele utilaje: un excavator pe pneuri RH-5, un buldoexcavator, un autogreder, un cilindru compactor, o autobasculantă de 8 mc, o cisternă de inox pentru apă, trei motocositori,  un generator de curent 380/220 ş.a.
-pentru balastarea drumurilor am transportat în 5 ani peste 2500 curse care echivalează cu 20 000 mc balast.
Cu siguranţă, cetăţenii comunei Băleşti cunosc toate astea şi multe altele pe care spaţiul publicistic nu îmi permite să le amintesc. Sunt convins că mai trebuie multe de făcut în fiecare localitate, dar pornind de la acestea vom face tot ceea ce este necesar. Cum spune poetul, noi răspundem cu fapte celor care “ne aruncă vorbe în spate”.
Pentru că vine campania electorală, e bine să fim atenţi să nu ne lăsăm cumpăraţi cu o pungă de zahăr sau o sticlă de ulei, să votăm după conştiinţa noastră! Nu trebuie să ne mai lăsăm minţiţi, să încercăm să votăm pentru un viitor fără scandal, corupţie şi criză economică!

One Comment on “Raportul primarului în faţa cetăţenilor după cinci ani”

  1. Ne poate spune domnul primar de ce se spune ca nu mai conduce el ci amanta, si acum nu stiu daca este secretara, jurista sau femeia de serviciu? Cei din Balesti ar putea sa spuna mai multe!

Comments are closed.