Proiectul Erasmus+  „THINK DIFFERENTLY AND ACT DIFFERENTLY” în faza diseminării

Gândit ca un instrument destinat educației pentru mediul în familie, proiectul Erasmus+ „THINK DIFFERENTLY AND ACT DIFFERENTLY” (TD&AD) (2021-1-RO01-KA220-ADU-000030224) a ajuns în faza de diseminare și valorizare a rezultatelor.

În acest scop, în data de 8 decembrie 2023, Asociația Smart Educational Projects a organizat evenimentul național de multiplicare, unde au fost prezentate principalele rezultate ale proiectului: Ghidul ” THINK DIFFERENTLY AND ACT DIFFERENTLY” ( CAPITOLUL I -Impactul activităților cotidiene asupra mediului, CAPITOLUL II Economia circulară pentru un medium mai sănătos)  și platforma unde materialele sunt organizate în formate diferite , grupate pe lecții , dar și cu indicații metodice pentru formatorii care vor le vor putea folosi direct în activități cu părinții. Deși destinat educației adulților, proiectul are un mare potențial de transferabilitate către domeniul școlar și domeniul tineret, putând fi folosit ca material suport în  activități din Săptămâna Verde, Școala Altfel , activități de educație pentru mediu sau lectorate cu părinți.

Fiindcă imaginile spun mai mult decât sute de cuvinte, părinții vor fi sprijiniți în demersul de schimbare a obiceiurilor copiilor  de către Canzarus, doza de aluminiu care nu dorește să moară, ci speră la o nouă viață după reciclare. Prima poveste prezintă drumul lui Canzarus de la coșul de gunoi la una din gropile de gunoi în care l-ar aduce implementarea economiei liniare cu care am fost cu toții obișnuiți.

Cea de-a doua poveste este drumul lui Canzarus după ce a ajuns în containerul de reciclare, ca parte a economiei circulare.  

Până la finalul proiectului (în 31.01.2024), dar și după finalizarea acestuia, Asociația Smart Educational Projects va continua organizarea campaniilor de conștientizare și educare a părinților în colaborare cu instituții de învățământ, cluburi ale copiilor sau alte organizații interesate din județul Gorj dar și din țară.