Proiect Erasmus+ ”Liberté – je t’aime” la Liceul Tehnologic Baia de Fier

 

 

     Liceul Tehnologic Baia de Fier este implicat in aceasta perioada in Parteneriatul Strategic K219 cu titlul ”Liberté – je t’aime” (”Libertate te iubesc !”) , având numărul de referință 2016-1-DE03-KA219-022919_2. Proiectul se desfășoară în perioada 01.09.2016 – 31.08.2018 și este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Erasmus+


Parteneri în acest proiect sunt: Germania- Dossenberger-Gymnasium, Gunzburg –coordonatorul proiectului; România-Liceul Tehnologic Baia de Fier; Grecia – I GYMNASIO NEAS SMYRNIS, Atena;Italia- ic vergato grizzana, Vergato.
Limba de lucru a proiectului este limba franceză. Grație acestui proiect tinerii cu varste intre 13 si 16 ani vor putea să-și amelioreze competențele de bază în diverse domenii: jurnalism, juridic, literar.De asemea ei vor putea lua contact direct cu alte culturi,traditii si obiceiuri care le pot da sansa unei integrari facile in „Modernitate”.Obiectivul general al proiectului este de a încuraja tinerii să se afirme și să apere libertatea tuturor așa cum este exprimată în Declarația Drepturilor Omului. Elevii Liceului Tehnologic Baia de Fier,alaturi de doua cadre didactice – Prof. Golu Daniela si Prof. Tomescu Gabriela au avut oportunitatea de participa intre 18 si 23 februarie 2017,intr-una din mobilitatile proiectului,in Atena, Grecia.

Cel mai probabil, nu exista locatie mai potrivita pentru a discuta despre Democratie decat „leaganul” democratiei in lume-Atena!!!

A fost o experienta intensa si unica pentru elevi,dar si pentru cadrele didactice care au participat la activitati educative pe tema Democratiei la nivelul tarilor participante in proiect. Elevii au putut schimba opinii cu ceilalti elevi dar mai ales de a lega prietenii durabile.

Cu totii am fost primiti cu ospitalitate ,iar gazdele noastre si-au dat silinta sa ne faca sederea cat mai interesanta. Au fost organizate vizite la Acropole, in portul Pireu, la Centrul Cultural Stavros Niarcos, Parlamentul Greciei, Muzeul National de Istorie din Atena, locuri unice in lume si care raman intiparite in memorie…

La finalul vizitei noastre in Grecia putem spune ca elevii nostri incep sa-si deschida orizontul de cunoastere,sa fie mai buni si de ce nu….mai LIBERI!!!

 

 

       Coordonator proiect, Radescu Maria                         Prof. Gabriela Tomaescu