Proiectul ”Moștenirea Magherilor”, ediția a IV-a

Judeţul Gorj găzduieşte în luna mai  a acestui an, Proiectul educativ „Moştenirea Magherilor” aflat în CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE REGIONALE ȘI INTERJUDEȚENE 2017 la poziția 1417.  Proiectul educativ presupune organizarea unui Concurs de istorie cu tema „Contribuţii ale generalului Gheorghe Magheru la făurirea României Moderne” unde sunt așteptați elevi din mai multe județe.

Proiectul educativ regional „Moștenirea Magherilor” se află la ediția a IV-a și se desfățoară sub forma unui concurs organizat de Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” Ceauru, Bălești, Gorj în colaborare cu urmașii familiei Magheru (inginerul Vlad Magheru), Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Filiala Gorj a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, Universitatea din Petroșani, Primăria Municipiului Târgu-Jiu,  Asociația „Școala Gorjeană”, Fundația Cultural-Științifică „General Gheorghe Magheru”, Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” Gorj, Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu”, Primăria și Consiliul Local Bălești. În premieră, întreaga manifestare este găzduită de Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” și va face parte din acțiunile  organizate de această instituție în ciclul ”Noaptea Muzeelor 2017”.

Concursul se adresează elevilor din clasele V-VIII. Fiecare școală participă cu un echipaj constituit din 3 elevi ai aceluiaşi an de studiu sau din ani de studiu diferiţi. Concursul cuprinde 2 probe: Întocmirea unei lucrări din tematica propusă de maximum 10  pagini cu aparat critic, bibliografie şi anexe,  prezentată de fiecare echipaj înscris în concurs (prezentare în Power Point ); A doua probă constă în 20 de întrebări grilă (itemi obiectivi şi semiobiectivi) formulate din bibliografia recomandată. Nerespectarea acestor cerinţe duce la descalificare.

Concursul  se desfăşoară în organizarea  Școlii Gimnaziale „Antonie Mogoș” pe data de 20 mai 2017. În prealabil, școlile care doresc să participe la concurs se vor înscrie la adresa de e-mail scoalaceauru@yahoo.com sau somicucornel@yahoo.com. Manifestarea are drept parteneri media N-SAT TV, Săptămânalul VERTICAL și Revista ȘCOALA GORJEANĂ.

Se acordă 3 premii şi 3 menţiuni în bani. Se pot acorda şi premii speciale în funcţie de rezultatele obţinute în cadrul concursului. Toţi elevii participanţi vor primi diplome de participare.