Un nou proiect Erasmus+ va fi implementat în Gorj

În perioada 01.10.2018– 30.09.2020 Asociația SMART EDUCATIONAL PROJECTS implementează un nou proiect Erasmus+. Proiectul „PATH FOR CAREER” este rezultatul colaborării a 6 parteneri din Romania, Spania, Italia, Franța, Malta și Marea Britania. Ideea proiectului a pornit de la necesitatea găsirii unei soluții pentru o inserție mai rapidă pe piața muncii a absolvenților de studii universitare și atingerea obiectivelor de carieră prin armonizarea competențelor dobândite cu cele cerute de angajatori. Conform statisticilor Comisiei Europene, ponderea absolvenților de studii superioare fără un loc de muncă era în 2016 de 15% în FR, 20% în ES, 9% în MT, 19% în IT, 12% în RO, 14% în UK. Mulți dintre cei care finalizaseră studii superioare lucrau în 2017 în meserii cu o calificare inferioară. O cauză importantă în apariția acestei situații o reprezintă lipsa unui plan de carieră, a experienței unui job și a competențelor soft care nu se învață la școală și care au devenit tot mai importante în procesul de recrutare pentru un loc de muncă.
Soluția pe care o propune acest parteneriat este implicarea absolvenților în activități de formare care să ducă la dezvoltarea abilităților de gestionare a carierei și la dezvoltarea competențelor soft. Implementarea proiectului se va realiza în 3 etape:
I. Perfecționarea trainerilor partenerilor prin 3 activități transnaționale de învățare și schimb de bune practici. Activitatea va fi urmată de elaborarea ghidului „PATH FOR CAREER” structurat în 3 module formate din suporturile de curs și jocuri digitale educative. Cele 3 module sunt:” Managementul proactiv al carierei” asociat cu jocul „Planifică-ți cariera!”, „Competențe soft pentru un loc de muncă” asociat cu jocul „Muncește în echipă!”, și „Internshipul-un pas spre cariera ta” asociat cu jocul „Recrutează cu șeful tău!”.
II. Derularea a 3 module de formare si testare a ghidului cu membrii grupului țintă. Scopul atelierelor este de a-i forma pe membrii grupului țintă pentru a fi capabili să-și conceapă și să gestioneze un plan de carieră care să se bazeze pe un stagiu de practică și pe un set de competențe soft.
III. Activități de transfer a rezultatelor proiectului. Activitatea centrală a acestei etape o reprezintă evenimentele de multiplicare prin care „PATH FOR CAREER” va fi popularizat la nivel european. Scopul nostru este de dezvolta o rețea europeană de organizații implicate în educația adulților care să folosească și să îmbunătățească PFC.
În perioada 26-27 octombrie a avut loc la Târgu Jiu, cu sprijinul CNIPT Tg-Jiu, prima întâlnire transnațională de proiect. Cu această ocazie reprezentanții celor 6 parteneri au semnat acordurile și au definitivat planul de implementare.
Lansarea oficială a proiectului va avea loc în data de 12 noiembrie în sala de conferințe a Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” din strada Crișan Nr. 3 la orele 15,00. Dacă dorești să afli mai multe despre proiect și despre cum să-ți gestionezi cariera te poți înscrie la ngo_sep@yahoo.com .

Romeo Bibirigea

One Comment on “Un nou proiect Erasmus+ va fi implementat în Gorj”

  1. IROSESC BANII DE POMANA DIN FONDURI EUROPENE CEI DE LA COLEGIUL TEHNIC NR. 2.
    ELEVII SUNT LA ALCELASI NIVEL, FOARTE SLABI, NEEDUCATI, BATAUSI, NU STIU CE ESTE CARTEA.
    PROFESORII DE AICI, MAI BINE S-AR OCUPA MAI MULT DE ELEVI SI S-AR PLIMBA MAI PUTIN PE BANI EUROPENI,PENTRU CA NU SE VEDE NIMIC POZITIV IN SCOLA LOR, O IAU TOT LA VALE.IN CATIVA ANI, ACEST LICEU VA DISPAREA.

Comments are closed.