Justiția noastră cea de toate zilele

România rămâne cea mai imprevizibilă țară din Uniunea Europeană la capitolul Justiție. Pentru cei din străinătate e greu de crezut că instituțiile care aplică legea în România sunt corupte sau fac politică, de aici înverșunarea pentru a se bloca orice reformă. Românii trăitori în țară, cu tot efortul unei propagande care cheltuie enorm pentru a ține în viață mijloace media cu audiență redusă, au din ce în ce mai puțină încredere într-un sistem juridic profund viciat. În această săptămână s-au petrecut cel puțin două evenimente care trebuiau acoperite cu valiza lui Dragnea și alte valize doar că, ghinion, oamenii par să se fi săturat de operațiuni mai mult sau mai puțin secrete ale unor entități care ar putea fi serviciile secrete.
Bunăoară, Curtea Constituțională a României a decis definitiv şi obligatoriu că de 5 ani toate deciziile definitive pronunțate la recurs de către completele de 5 judecători de la Înalta Curte sunt ilegale. Iată că din toată lupta anticorupție marca Monica Macovei și urmașii nu a mai rămas nimic, decizia de a controla completele le-a făcut pe doamnele Stanciu și Tarcea să încalce legea. Atenție, nu e vorba de o lege nouă, e vorba doar de aplicarea corectă a legilor în vigoare. Practic, să vorbim pe românește, toate sentințele Înaltei Curți din ultimii ani pot fi revizuite și de asta nu e vinovat nici Liviu Dragnea și nici Călin Popescu Tăriceanu, ci prostia și infatuarea unor slujitori ai sistemului judiciar. De doi ani ni se explică că toate modificările din Justiție sunt pentru Dragnea, avem acum dovada că Înalta Curte de Justiție a încălcat legea pentru a condamna sau a cruța după interes.
Dacă mai credea cineva că actul juridic se desfășoară în condiții normale în România, tot în această săptămână s-a produs o dovadă indubitabilă. Președintele Senatului și posibil contracandidat la Președinție al lui Klaus Iohannis, Tăriceanu este pus sub urmărire penală pentru o posibilă faptă de acum mai bine de zece ani într-un dosar Microsoft folosit doar pentru răzbunări politice. Cel mai probabil, Călin Popescu Tăriceanu este șantajat cu acest dosar de ”statul paralel care nu există” dar care produce periodic fapte inexplicabile politic, să ne amintim de ieșirile în décor ale lui Victor Ponta, Ecaterina Andronescu și mulți alții. Cum oamenii respectivi nu au luat-o razna brusc, dovadă că se mai poate sta de vorbă cu ei, singura explicație nu rămâne decât aceea că sunt șantajați pentru ceva făcut sau orchestrat din trecut de către….Dar trăim în România, și cum spunea un clasic în viață, asta ne ocupă tot timpul!
Doar că fără Justiție, Cultură, Economie, Protecție social și multe altele, nu rămâne decât problema cu cine stinge lumina!