Profesorul Ion Vasioiu în amintirea colegilor

Loading

Profesorii de istorie din județ, membrii ai Filialei Gorj a Societății de Științe Iatorice din România, au transmis un mesaj de condoleanțe către familie și un regret profund pentru dispariția încă unui reprezentant marcant al acestei breasle.

La începutul acestei săptămâni școala gorjeană a suferit o nouă mare pierdere, profesorul de istorie Ion Vasioiu(1960-2021) s-a stins răpus de o boală incurabilă. Foarte mulți dascăli și foști elevi i-au trecut pe la căpătâi, în comuna gorjeană Stănești, în aceste zile.

Învățământul gorjean a suferit o mare pierdere-se arată în comunicatul transmis de filiala Gorj a Societății de Științe Istorice din România-prin dispariția domnului profesor Ion Vasioiu. Ne exprimăm profundul regret pentru această dispariție atât de regretată de familie și apropiați dar și de elevi și de colegii de specialitate. Domnul profesor Ion Vasioiu a fost o prezență specială atât pentru colegi cât și pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat, un izvor de energie și de bună dispoziție pentru toți cei din jur.

Reprezentanții muzei Clio își vor aduce aminte cu mult regret de chipul luminous al domnului profesor atunci când se adresa elevilor sau colegilor în cursul nenumăratelor activități la care a participat. Domnul profesor Ion Vasioiu a fost un membru important al Societății de Științe Istorice, filiala Gorj.

În acele momente de activități didactice și culturale se vedea MAGISTRUL, se vedea OMUL, se vedea bucuria de a fi la locul și momentul potrivit într-o carieră de excepție pe care a avut-o domnul profesor Ion Vasioiu.

Drum lin între  stele, Domnule Profesor! Cel de Sus a avut nevoie de dumneavoastră în oastea sa!”

Comunicatul SSIR Gorj a fost semnat de prof. dr. Gheorghe Nichifor, președinte SSIR Gorj.