Profesoară din Gorj acuzată pe nedrept

Liderul USLI Gorj, Constantin Huică, face un apel pentru respectarea legii
Liderul USLI Gorj, Constantin Huică, face un apel pentru respectarea legii

Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj condamnă ferm atitudinea agresivă din partea unor părinți care încearcă prin mijloace nespecifice învățământului să-și promoveze copiii în rândul Corului „Orpheus” al Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”, Tg-Jiu și aduc acuze nefondate unui profesor cu rezultate deosebite pentru învățământul gorjean, se arată într-un comunicat de marți, 4 februarie 2020, al USLI Gorj.

Potrivit sindicaliștilor din învățământul gorjean, situația este cu totul diferită față de cum a apărut aceasta redată până acum. Cadrul didactic în cauză și conducerea școlii s-au aflat permanent sub presiune în ultimele zile dar au căutat să își facă datoria așa cum prevăd normativele în vigoare.

Dar iată poziția USLI Gorj în această cauză:

”Din cauza refuzului de selecție a celor două eleve în corul unității de învățământ, selecție realizată de doamna profesor diriginte, care a considerat că cele două eleve (surori gemene), venite prin transfer în anul școlar precedent, nu au încă experiența și pregătirea necesare pentru a face parte din corul Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”, părinții au încercat, constant, să pună presiune asupra doamnei profesor. Doamna profesor a fost permanent HĂRȚUITĂ și JIGNITĂ, atât de cele două eleve, cât și de familia acestora. În luna noiembrie mama elevelor însoțită de un alt membru al familiei a intrat în clasă în timpul orelor peste doamna profesoară (încălcând art. 272 din Legea Educației), aceasta fiind nevoită să apeleze la ajutorul poliției pentru a-și putea desfășura actul didactic, în condiții normale.

Totul a culminat la finalul lunii ianuarie, când mama și bunica elevelor au adus presa, încercând din nou să pună presiune asupra doamnei profesor și a conducerii unității de învățământ.

Părinții celor două eleve, văzând că, nici conducerea unității de învățământ, nici doamna profesoară nu cedează presiunilor, au încercat să o acuze de „discriminare”, aceste acuze fiind nefondate, doamna profesor fiind una dintre puținele persoane care le-a oferit o șansă de a învăța muzică: la începutul clasei a X-a (anul școlar 2018-2019), părinții celor două eleve au depus cerere de transfer în liceul mai sus menționat, optând pentru secția M.V.T.R., comisia de evaluare declarându-le RESPINS. Ulterior părinții s-au reorientat către secția Teoretică, aici cele două eleve fiind declarate ADMIS cu media 6 (media minimă de admitere) comisia (din care făcea parte și doamna profesoară) considerând că trebuie să le ofere o șansă celor două eleve.

Menționăm faptul că doamna profesor Buliga Loredana, coordonator al Corului „Orpheus”, este un profesionist desăvârșit și a obținut numeroase distincții la concursuri naționale și internaționale.

În aceste condiții, U.S.L.I. Gorj dezavuează aceste practici venite din afara mediului educațional și acordă sprijin juridic doamnei profesor, la fel procedând  în toate cazurile în care se înregistrează agresiuni asupra membrilor de sindicat.”, se arată în comunicatul USLI Gorj.