Pro România, ”omul beat” al politicii românești

Alternativele PSD și PNL în politica românească, adică Pro România și ALDE, și-au dat mâna într-un nou proiect politic care ar trebui să le salte peste pragul electoral  minim, picat la alegerile locale. Noua inițiativă pare  sortită eșecului după ce ALDE e în disoluție de o perioadă de timp și nici partidul lui Ponta nu se simte prea bine, deși este ”promovat” constant în sondaje. Cei doi lideri politici, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, sunt total imprevizibili, au un trecut controversat și sunt suspectați și de alte lucruri mult mai grave cum ar fi activitatea împotriva interesului național. Dacă Tăriceanu se află spre sfârșitul carierei politice, inclusiv din limite fizice, ”gorjeanul” Victor Ponta își dorește Cotroceniul în 2024 pe principiul că oricine ar fi mai bun decât Băsescu și Iohannis.

Pro România pare un proiect ratat după ce nu a putut lua locul PSD-ului, așa cum arăta planul, și a contribuit la instalarea în România a unei guvernări  mai proaste decât precedentele. Deși spune că este un partid de stânga modern, formațiunea politică încropită de Ponta este eterogenă și nu constituie o alternativă de nici un fel la PSD. Pro România Social-Liberal ar putea prinde pragul electoral și chiar guvernarea, cu Dreapta mai degrabă, dar imaginea rămâne aceea de partid-balama sau un format de aventurieri politici și de politicieni puși pe tușă de alte partide.  Ultima încropire, calea social-liberală, pare să fie și ultima șansă pentru Victor Ponta să nu iasă la pensie prematur. Doar că liderii politici ai Pro România sunt o problemă ca și la social-democrați, de fapt ar fi fost de mirare să nu fie așa, vorbim de aceleași persoane la intervale de timp diferite.

Bunăoară la Gorj, deputatul Alin Văcaru a obținut  un scor mic la alegerile locale, acesta ar fi fost catastrofal dacă s-ar fi știut de înțelegerea netransparentă Pro România-PNL la nivel de Tg-Jiu. Am aflat doar după alegeri, din gura protagoniștilor, că ”porcăiala” universitarilor Luminița Popescu-Marcel Romanescu a fost doar o piesă de teatru. Drept urmare, Pro România are viceprimar la Tg-Jiu în alianță cu PNL la fel cum s-ar fi întâmplat și la Consiliul Județean Gorj dacă PSD-ul nu ar fi luat tot. Deci curată direcție politică, cine dă mai mult e aliatul Pro România. Și Ponta știe? Normal că știe și încurajează astfel  de comportamente, gargara anti-PNL e doar la televizor, la Târgu-Jiu ”sprijină dezvoltarea orașului”.

În mod normal, Alin Văcaru și Pro România ar trebui să fie sub pragul parlamentar la Gorj în decembrie sau martie. De aceea nu s-a mai riscat nici Ponta pe aici! Ar fi doar normalitate! Dar cărțile nu sunt jucate în prezent!