Prizonierii străzii

 

Deși în România nu se poate vorbi de o societate civilă în adevăratul sens al cuvântului, agenda străzii având  cu totul alte priorități decât ale românilor trăitori în țărișoară, cei care ies în stradă sunt tot mai puternici și mai bine organizați. Agenda publică este ocupată de niște indivizi cu probleme, inclusiv mentale și penale, care sunt atât de bine finanțați încât ai crede că fac cercetare la înalt nivel. Într-un fel chiar fac, suntem cobaii unor cercetări, mai mult sau mai puțin de  laborator,  care au scopuri obscure. Indiferent de cât de agresivi sunt acești indivizi, într-un stat normal ar trebui să aflăm cine le dă bani și de ce și, mai ales, de ce sunt lăsați să încalce legea în fiecare minut fără ca să pățească nimic.

Vrem transparență de la instituțiile statului și este o dorință normală într-o țară membră a Uniunii Europene dar, la fel de normal și de europeană trebuie să fie această stare la nivelul organizațiilor neguvernamentale. Aceste organizații cu finanțare obscură ”hrănesc” mulți indivizi controversați care fac mult rău României. Cei care dau banii vor ceva în România, puterea politică pe care nu o pot obține prin vot democratic sau unele avantaje economice în dauna statului român. România a fost vândută la mezat de  politic, indiferent de culoare, dar ca și așa-zisă societate civilă să facă la fel e și prea mult și insultător pentru oamenii cu inteligență medie. Statul român oferă facilități unor asistați social, așa cum sunt mulți dintre cei care ies în stradă seară de seară ca la serviciu, în timp ce ong—urile care fac ceva pentru românii aflați în dificultate înfruntă o realitate ostilă și dispun de resurse mult mai limitate.

La acest moment, România este prizoniera unui grup de indivizi cu interese cel puțin dubioase. Deși reprezintă o minoritate, indivizii respectivi fac agenda publică cu ajutorul unor televiziuni cu patroni cu probleme. Orice eveniment este blocat de Bot și compania, în timp ce culpabilizăm organele de ordine că își fac datoria. Dacă vor fi lăsați, indivizii respectivi pot confisca România pentru a ceda ce ar mai fi interesant în această țară. Din păcate, mulți români cred în propaganda mincinoasă a acestor indivizi și asta le dă forță. România este divizată dar nu are o alternativă politică viabilă pentru viitor. Suntem prizonierii străzii dar nu și a problemelor reale ale României, piețarii ong-urilor joacă într-o piesă proastă în care noi suntem cei sacrificați.

Desigur, toată lumea se pricepe să critice iar Dragnea și compania s-au dovedit o mare deziluzie, problema cine ar putea veni în loc? Bot? Gică Mandolină? Adunătura de ”români” de la PNL, USR, PMP, Cioloș ș.a.? Suntem prizonierii străzii dar la orizont nu se vede nimic, sforarii nevăzuți lucrează pe persoană colectivă și originea românească pare să fie un mare dezavantaj!

One Comment on “Prizonierii străzii”

  1. Bogatiile Romaniei s-au evaporat de ceva vreme stimate domn ….mai apoi s-au condensat in buzunarele adanci ale unor domni si doamne, posesori ai unor degete lungi,aidoma celor de pianisti ,mare parte din ei facand parte din rasa umana europeana care s-ar trage din daci si romani…au furat tot,iar ce nu au putut fura, au distrus,ramasitele fiind si ele scoase la mezat sau facute cadou unor printi si printese cu sange amestecat,ce facusera foamea prin lumea occidentala…o regula nescrisa a capitalismului primitiv si salbatic ,spune ca acolo unde cumulul de capital se realizeaza prin furt si nu prin munca,capitalul se transmite si se mosteneste de hotul cel mai puternic ,care de regula face parte din noua generatie ,asta pana cand apare o alta generatie de talhari…in fapt asta se intampla in Romania ,vechii talhari trebuie sa cedeze toata furaciunea facuta de vreo 30 de ani, altora , astia din urma utilizand orice tip de mijloace pt.atingerea scopului….in tot acest teatru ieftin,poporul roman joaca rolul prostului…

Comments are closed.