„Privatizarea Complexului Energetic Oltenia, un act de trădare națională”

„CEO ar valora doar 70 de milioane de euro, adică prețul transferului unui fotbalist”
„CEO ar valora doar 70 de milioane de euro, adică prețul transferului unui fotbalist”

Complexul Energetic Oltenia (CEO) este scos la vânzare de Guvernul Cioloș după o evaluare în bătaie de joc potrivit căreia CEO ar valora doar 70 de milioane de euro, adică prețul transferului unui fotbalist. Această evaluare reprezintă o faptă penală și o încercare de escrocherie care pregătește cedarea pe nimic a pilonului sistemului energetic național. Termocentralele Turceni și Rovinari sunt pe locul doi și, respectiv, trei, ca mărime în Europa, iar CEO asigură 30 la sută din necesarul energetic al României, fiind elementul de stabilitate și de siguranță din sistemul energetic românesc.

Cu toate acestea, Guvernul Cioloș are de gând să vândă CEO pe o nimica toată, așa cum s-a întâmplat cu toată industria românească, sub pretextul venirii unui investitor strategic. Acest lucru va duce nu doar la păgubirea statului român, ci și la un nou val de disponibilizări. Dacă în 1990 în Gorj lucrau 100.000 de mii de români în minerit, astăzi mai lucrează doar 15.000, dar și acest număr este în scădere. După privatizarea CEO, românii din Gorj își vor continua exodul în străinătate pentru că își vor pierde și puținele locuri de muncă pe care le mai au în prezent.
Lansarea strategiei de ”ieftinire” forțată a CEO pentru vânzarea ei la preț de nimic reprezintă o dovadă a politicii anti-românești practicate de Guvernul Cioloș care ascultă astfel de directivele Comisiei Europene și a FMI de a distruge și ultimele rămășițe ale independenței economice a României.
Partidul România Unită se opune ferm distrugerii Complexului Energetic Oltenia și este pregătit să demareze proteste de stradă dacă Guvernul Cioloș merge mai departe cu acest act de vânzare de țară!

Deputat Bogdan Diaconu