Exerciții la Salvamont

Loading

Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj organizează în data de 27 ianuarie a.c. un exerciţiu de salvare din mediu acvatic în condiţii de iarnă şi temperaturi foarte scăzute.

Serviciului Salvamont Gorj, la înălțime!
Serviciului Salvamont Gorj, la înălțime!

Exerciţiul urmăreşte testarea echipamentelor de lucru şi salvare, verificarea echipamentului de protecţie şi evaluarea capacităţii de intervenţie a salvatorilor montani în condiţii de lucru în mediu acvatic şi la temperaturi foarte scăzute, condiţii similare celor ce pot fi întâlnite pe timp de iarnă în intervenţiile salvatorilor montani din peşterile inundate sau din lacurile montane.
Cu aceasta ocazie, pe lângă echipamentele specifice de salvare, cele de scufundare sau echipamentele uscate de lucru în mediu acvatic, vor fi testate şi doua noi echipamente aflate în dotarea Serviciului Salvamont Gorj, unice în România, placa de salvare din mediu acvatic şi lansatorul de coardă, iar, metodele de salvare care vor corespunde testelor urmând a deveni proceduri de intervenţie în baza cărora salvatorii se vor pregăti pe viitor şi vor acţiona în situaţii reale.
Exerciţiul se va desfăşura pe lacul de acumulare de pe râul Jiu în zona Parc-Insuliţă-Pod istoric începând cu ora 12.00.