Buletin de Bustuchin

Începând cu data de 21 ianuarie 2016, comuna gorjeană Bustuchin și-a schimbat arondarea pe linia de evidență a persoanelor, de la Hurezani la Bustuchin. Acest lucru a fost posibil prin punerea la dispoziție, de către Primăria și Consiliul Local Bustuchin, a spațiilor necesare pentru înființarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Bustuchin.

Serviciul de Evidență a Persoanelor Bustuchin funcționează într-un spațiu amenajat și dotat din incinta primăriei
Serviciul de Evidență a Persoanelor Bustuchin funcționează într-un spațiu amenajat și dotat din incinta primăriei

Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, spune că, deși până acum au fost alte priorități din punct de vedere al investițiilor, a venit și timpul ca locuitorii comunei să nu mai fie nevoiți să parcurgă kilometri întregi pentru a-și face cartea de identitate: „Vrem ca fiecare cetățean, indiferent că locuiește la oraș sau la țară, să aibă același standard. Ne aducem aminte, cu ani în urmă, cum mergeau oamenii la Cărbunești, stăteau la cozi, apoi s-a înființat serviciul la Hurezani, s-a scurtat distanța și aglomerația, îi mulțumesc domnului primar că ne-a găzduit, acum am găsit și noi soluția să dotăm acest spațiu din incinta primăriei, ca oamenii din Bustuchin să-și facă acasă cartea de identitate.”
La eveniment a participat și Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj: „E rolul autorităților publice să prioritizeze lucrările de investiții pe care trebuie să le facă, în interesul cetățenilor, dar și să contribuie la această descentralizare, în așa fel încât serviciile de acest fel să fie cât mai aproape de cetățean.”

Alte centre

La inaugurarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Bustuchin au participat și doi primari de pe Valea Amaradiei: Gheorghe Cîrstea de la Hurezani, comună în care au mers până acum locuitorii Bustuchinului pentru cărțile de identitate și Emil Cătănoiu de la Căpreni. „Este meritul primarului de la Bustuchin, al Consiliului Local și al oamenilor care au înțeles că acest serviciu trebuie să fie cât mai apropa de cetățean. La noi s-a înființat primul serviciu de pe Valea Amaradiei, avem arondate mai multe localități, acum oamenii de la Bustuchin nu vor mai veni la noi, pentru că au serviciu propriu la ei în comună. (Gheorghe Cîrstea – primar com. Hurezani).
Comuna Căpreni rămâne, deocamdată, arondată tot la Hurezani, dar Emil Cătănoiu, primarul comunei, spune că, până la sfârșitul anului 2016 și locuitorii comunei sale se vor bucura de acest lucru: „Avem un spațiu ce vrem să-l preluăm de la OMV Petrom, pe care ni-l vor oferi gratuit și pe care îl vom renova, iar printre alte servicii care vor funcționa în el va fi și cel de Evidența Perosoanelor”.
Programul Serviciului va fi de asa natură, încât oamenii din Bustuchin să nu fie nevoiți să-și ia liber, dacă lucrează schimbul, după cum a declarat Doinel Popescu – Dir. DCJEP din cadrul Consiliul Județean Gorj.
La inaugurare a participat și primul cetățean care are, de acum buletin de Bustuchin, Maria Eliana Diaconu.