Principele Nicolae a vizitat Gorjul

Principele Nicolae, nepotul regelui Mihai, a vizitat județul Gorj la sfârșitul săptămânii. Prezența principelui în Gorj vizează un amplu proiect, intitulat ”Prinț și călător”, care va cuprinde o serie de materiale video ce va fi difuzată pe platforma multimedia “Satele României”.  Producția va fi lansată în luna noiembrie. Autoritățile gorjene, în speță conducerea Consiliului Județean Gorj, l-a însoțit la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara și la Mânăstirea Lainici.

Urmașul regelui Mihai s-a aflat în Gorj pentru o vizită de câteva ore, timp în care a poposit la Muzeul Curtișoara și Mânăstirea Lainici. Organizatorii proiectului ”Satele României” spun că: ”Principele Nicolae s-a alăturat cu entuziasm și dedicație totală acestui proiect care își propune să contribuie nu doar la promovarea celor mai frumoase și celor mai puțin cunoscute sate și colțuri ale României, ci și la modernizarea și prosperitatea a sute de așezări din țară”, au transmis inițiatorii proiectului.

În Gorj, principele a fost întâmpinat de autoritățile locale, în frunte cu Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, Cristinel Rujan și Gheorghe Nichifor-vicepreședinți ai aceleiași instituții. Istoricul Gheorghe Nichifor l-a însoțit pe principe la Mănăstirea Lainici și Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara, oferindu-i și cartea sa despre Instituția Regalității și legăturile cu Gorjul.