„Primiți cu… amenda?”

Mai multe firme din Gorj au primit de sărbători, în loc de colindători, vizita inspectorilor de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfășurat, în ultima săptămână a anului 2011mai multe acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă și al sănătății și securității în muncă. Au fost efectuate 14 controale pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă la negru și au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale la 5 angajatori, din care 4 amenzi în valoare totală de  10.000 lei.
De asemenea, au fost efectuate un număr de 7 controale de verificare privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă şi au fost aplicate 43 sancţiuni în valoare de 28.000 lei.
În aceeași perioadă s-a desfăşurat Campania naţională de verificare a respectării prevederilor legale privind sănătatea și securitatea în muncă   la desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice, campanii naţionale în sectorul de supraveghere piaţă,  participare la campania naţională privind scăderea incidenței muncii la negru și verificarea respectării  prevederile legale privind sănătatea şi securitatea în muncă, precum și cercetarea accidentelor de muncă și a incidentelor periculoase din această perioadă.