An nou, sancțiuni noi

Anul 2012 a debutat, pentru agenții economici din Gorj cu aceeași atenție din partea inspectorilor de muncă ca și la sfârșitul lui 2011. La nivelul județului au fost efectuate 8 controale pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. A fost depistat un angajator care utiliza „munca la negru”, având un bărbat angajat fără forme legale și fost aplicată o sancțiune în cuantum de 10.000 lei. Societatea sancționată are sediul în Motru și are ca obiect de activitate spălătorie auto. De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale la 2 angajatori în valoare  de  15.000 lei.
În domeniul  sănătății și securității în muncă, au fost efectuate un număr de 11 controale de verificare privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă şi au fost aplicate 25 sancţiuni.
S-au desfăşurat acţiunile prevăzute pentru această perioadă în Programul propriu de acţiuni al Inspectoratului Teritorial de Munca Gorj: campanii naţionale în sectorul de supraveghere piaţă, campanie pentru verificarea respectării  prevederilor legale de securitate şi  sănătate în muncă în unităţile care desfăşoară activitate în staţiunile montane și cercetarea accidentelor de muncă și a incidentelor periculoase din această perioadă.