Weekend încărcat pentru echipajele de descarcerare

Potrivit Compartimentului Informare și Relații Publice al ISU Gorj, duminică-8 ianuarie 2011, a fost o zi plină în privința intervențiilor. Cu toate eforturile echipelor ISU Gorj, unele victime ale accidentelor rutiere nu au putut fi salvate.

descarcerare-smurdDuminică, 8 ianuarie 2012, la ora 18:33, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj a fost solicitat să intervină pe DN 67, în dreptul comunei Scoarţa, sat Copăcioasa, pentru descarcerarea a două persoane, victime ale unui accident de circulaţie.
Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tg-Jiu, cu ajutorul accesoriilor de descarcerare a reuşit scoaterea celor două victime, soţ şi soţie în vârstă de 42 ani respectiv 36 ani, din păcate aceştia fiind declaraţi decedaţi de către cadrele medicale ale Serviciului judeţean de Ambulanţă Gorj prezente la faţa locului. Intervenţia a durat aproximativ 30 de minute.
După aproximativ o oră de la primirea primului apel de urgenţă, un alt accident a fost anunţat prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi a avut loc în comuna Bengeşti Ciocadia, sat Bengeşti, pe DN 67.
La faţa locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie nr.2 Novaci şi un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tg-Jiu.
După aproximativ 45 de minute, cu ajutorul accesoriilor de descarcerare, echipajele ISU Gorj au scos victima încarcerată, şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 61 ani, care din păcate a fost declarat decedat de personalul medical prezent la faţa locului.