Prezidențialele și Parlamentarele, la aceeași dată

Loading

 

Suntem la finalul încă unui an în care întreaga clasă politică nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor milioanelor de români. Cine poate spune că în România poate exista coabitare politică se înșeală amarnic, niciodată nu a fost mai crânceană lupta pentru putere între Palate și fuga de răspundere, adică de a da vina nerealizărilor pe adversarul politic. Din păcate un lucru este sigur, în mare parte și unul și altul dintre protagoniști are dreptate, cu mențiunea că românii au nevoie de soluții și nu de investigarea unor cauze de nereușită, vedem România ultimilor 30 de ani. Iar cea mai simplă soluție la îndemâna noastră este  readucerea posibilității ca Președintele și Parlamentul să fie de aceeași culoare politică. Lucrurile ar putea fi rezolvate chiar din toamna anului 2019 când avem Prezidențiale și am putea să aducem și alegerile parlamentare, tot tropăie în gol Opoziția că nu are șanse să se exprime electoral și să treacă la salvarea ”țărișoarei”.

La acest moment, România este o țară blocată la toate nivelurile și vina principală nu o poartă Coaliția PSD-ALDE. La sfârșitul unui mandat falimentar, președintele Klaus Iohannis nu are altă șansă de realegere decât o suspendare în Parlament care să mobilizeze electoratul de dreapta, acum împărțit între PNL, USR și PLUS. Reprezentanții PSD știu asta și nu fac nimic împotriva unui președinte care și-a încălcat prerogativele de o manieră atât  de clară încât Constituția pare să nu mai existe în această ecuație. Faptul că refuză de luni de zile orice propunere a Guvernului dar fără să motiveze decizia sau, mai rău, invoci în cazul șefilor de Parchete niște condiții ilegale, arată un președinte slab și o echipă de consilieri și mai slabă. Abia acum PSD-ul poate veni în fața propriului electorat și a țării cu dovezi clare că în ultimii doi ani nu a fost lăsat să guverneze, că lupta politică probabil a pus în pericol siguranța națională a României. Coaliția guvernamentală nu a avut șanse, în pofida a ce spun ziariștii neplătiți de PSD dar bine stipendiați de alte forțe, să guverneze de vreme ce președintele a avut controlul, după cum s-a văzut, asupra Parchetului General, Înaltei Curți de Justiție, Serviciilor Secrete, Armatei ș.a. Pesediștii pot spune acum cu dovezi palpabile că au fost sabotați, ideea că  Iohannis ar fi întruparea cinstei și corectitudinii și că de aia o face în lupta cu ”corupții” din PSD nu ține decât la retarzi sau la cei plătiți să spună asta.

La acest moment nu știm cum vor evolua lucrurile în 2019, cel puțin în partea de conducere a Președinției Rotative a U.E. Dacă ne luăm după ce se întâmplă la București, președintele Iohannis pare că este dispus să dea foc la țară pentru realegere. Dacă privim dinspre Bruxelles, sunt câteva crize îîn Europa în care ar trebui făcuți pași importanți  ori  cu un președinte în campanie electorală și navetist e foarte greu. Dacă președintele Klaus Iohannis vorbește la Bruxelles în fața unor săli goale, proporțional cu statutul care îl avem în familia europeană, premierul Viorica Dăncilă se războiește singură și cu Legislativul european și cu limba lui Eminescu. În atari condiții, românii nu trebuie să aștepte lucruri importante de la politicieni. Ar trebui să ne concentrăm asupra politicienilor pentru a-i forța să readucă alegerile Prezidențiale și Parlamentare la aceeași dată sau să schimbe Constituția într-un fel sau altul dar nu cu două săbii într-o teacă. Implicarea românilor în viața politică trebuie să crească iar cei care ne disprețuiesc să plece acasă!

 

One Comment on “Prezidențialele și Parlamentarele, la aceeași dată”

  1. Ultimii 29 ani demonstreaza ca dezintegrarea economica a Romaniei s-a realizat atunci cand Presedintia si Guvernul au avut aceleasi culori…asaltul asupra Romaniei a inceput odata cu venirea la putere a CDR in anul 1996..macelul economic suportat de tara asta nu avusese corespondent decat in afacera Skoda din anii 3o,dar la scara mult mai mare…Guvernul CDR pur si simplu a ignorat institutia prezidentiala prin izolare…mai apoi au inceput frictiunile in interiorul aliantei,rezultatul fiind disparitia meritata a unui partid istoric,secatuirea resurselor economice si plecarea in pribegie a romanilor pauperizati…in anul 2000 putera a fost castigata in totalitate de o singura culoare,social democratia,o masca pt. continuarea jafului asupra averii publice….plecasera omizile paroase,locul lor fiind ocupate pana in 2005 de lacuste…si in perioada asta presedintia Romaniei a fost pur decorativa si ineficienta…incepand cu anul 2005 jefuirea Romaniei a fost preluata de haite compuse de indivizi de toate culorile politice…Soarta Romaniei nu sta in coloratura puterii ci in lipsa acuta a caracterelor,a indivizilor de anvergura,indemnul la prezenta la vot nu este altceva decat ipocrizie…poate generatiile care vin ,vor constientiza ca tara lor are nevoie de o revolutie,una adevarata care sa inlocuiasca surogatul din 1989…altfel vom deveni minoritarii unor imperii in curs de formare…

Comments are closed.